MHP Kurmayları Trabzon'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcılarından Faruk Bal ve Semih Yalçın ile aralarında Trabzon milletvekillerinden Süleyman Latif Yunusoğlu'nun da bulunduğu 8 milletvekili Trabzon'da partilerinin seçim beyannamesini anlattılar.Kahvaltılı

MHP Kurmayları Trabzon'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcılarından Faruk Bal ve Semih Yalçın ile aralarında Trabzon milletvekillerinden Süleyman Latif Yunusoğlu'nun da bulunduğu 8 milletvekili Trabzon'da partilerinin seçim beyannamesini anlattılar.

Kahvaltılı basın toplantısında konuşan MHP Genel başkan Yardımcılarından Faruk Bal, AK Parti Hükümeti’nin 8,5 yıllık iktidarları süresinde hiç bir derde çare olamadığını söyledi. AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'de yoksulluğun, terörün artığını belirten Bal, "Türkiye'de bizden başka 7 tane heyetimiz 9'ar tane milletvekiliyle birlikte Türkiye'yi dolaşmakta, Türkiye'ye ses vermektedir. Dolayısıyla verilecek bu sesin karşılığının iktidar olabilmesi için MHP seçim çalışmalarını 1 Ekim tarihi itibariyle başlatmıştır. AK Parti’nin 8,5 yıllık iktidarında esnaf iflasa sürüklenmiştir, kepengi kapatılmış vaziyettedir. 8,5 yıl içinde tarım kesimi çökmüştür, Cumhuriyet tarihinin işsizlik rekoru kırılmaktadır, huzursuzluk ve terör artmıştır. Türkiye'deki huzura, refaha güvene, toplumdaki asayişe ulaşılabilmesinin çaresi MHP'nin seçimin toplandığı seçim beyannamesinde bulunmaktadır” dedi.

AK Parti’nin Kürt Açılımı çalışmalarına da tepki gösteren Bal “Milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü güçlendirmemiz daha fazla kucaklaşmaya ihtiyacımız olduğu bir dönemde orası da tartışmalı olmakla birlikte sadece dil farklılığından hareket etmek suretiyle PKK'nın açılımı, PKK yıkım projesinin hayata geçirilebilmesi için AK Parti ‘Analar Ağlamasın’ adı altında bir proje gelişmiştir. Bu projenin adına da ‘Kürt Projesi-Kürt Açılımı’ olarak koymuştur. Anaları ağlatan kim? PKK terör örgütü. 30 bin tane şehidin anasını ağlattı. Bu 30 bin şehidin içersinde 5 bin tanesi güvenlik güçlerinden müteşekküldü yani asker ve polis anasıydı. Geriye kalan 25 bini PKK'ya karşı mücadele eden Güneydoğu'daki Kürt kardeşimin anasıydı ağlayan. Şimdi Kürt açılımı deyip PKK'ya karşı yaptığınız açılımın neticesinde Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımız devlete sadakat duygusunu sorgulamaya başladı. AK Parti, İmralı'dan yol haritalarını takip etmeye başlamıştır. İmralı canisinin ağzından çıkacak bir çift lafa, anaların ağlayıp ağlayamayacağı, yani anaların geleceği test edilmiştir. Bu teslimiyetçiliğin hesabının görülmesi gereken süreç işte süreçtir" diye konuştu.

 

Son sözün milletin olduğunu kaydeden Bal, "Kurtuluş Savaşı arefesindeki gibi hissediyoruz kendimizi. O kurtuluş mücadelesinde ‘hattı müdafa yoktur, sattı müdafa vardır’ diyen millet iradesinde bugün Trabzon'dan bir ses vermek istiyoruz. Milletin geleceğine ancak milletin iradesi tayin eder ve hakimiyet kayıtsız ve şartsız milletindir diye, bizi bu günlere taşıyabilen bu mücadelenin sesine Trabzon'da vermeye geldik. Dolayısıyla teslimiyetçi AK Parti hükümetinin Washington'da gömlek değiştirerek gelip Türkiye'de önünde Avrupa Birliği arkasında ABD yazılı tişörtler 8,5 yıl içersinde Türkiye'ye getirdiği fakirliği, yoksulluğu, yolsuzluğu, hırsızlığın hesabını sormak üzere ses vermeye geldik. Trabzon'da bundan nasibini almıştır. Trabzon'da insanlar karınını doyuramaz hale gelmiştir. Onun içindir ki Trabzon'dan 250 bin insan 2002 yılından beri AK Parti yürüttüğü 8,5 yıllık iktidar süreci içinde Trabzon'u terk etmiştir. Trabzon'un milletvekili sayısı 8 den 6'ya bu yüzden düşmüştür" dedi.

Toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sinevizyon eşliğinde seçim beyannamesinde yer alan projeleri anlatırken, toplantıda partililer de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel