MHP İl Başkanı Kızılcık'ın makamında

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bir süre önce gerçekleştirilen kongrede MHP İl Başkanlığına seçilen Muammer Demeli ve yönetimini makamında kabul etti.Siyasi Partiler Demokrasinin Vazgeçilmez Unsurlarıdır MHP İl Başkanı Demeli ve Yönetim Kurulu Üyelerin

MHP İl Başkanı Kızılcık'ın makamında

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bir süre önce gerçekleştirilen kongrede MHP İl Başkanlığına seçilen Muammer Demeli ve yönetimini makamında kabul etti.

Siyasi Partiler Demokrasinin Vazgeçilmez Unsurlarıdır
 
MHP İl Başkanı Demeli ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul eden Vali Kızılcık, "Sizleri yeni görevinizden dolayı tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum. Bu şehir, bu ülke hepimizin. 75 milyonun bunda hissesi var. Madem katılımcı demokrasi diyoruz o zaman bunu uygulamada da göstermek zorundayız. Bu yüzden sivil toplum kuruluşlarının görüşünü önemsemeliyiz. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları siyasi partilerdir. İktidar ve muhalefetiyle bir dengenin kurulmasını sağlanmış oluyor.
 
Dolayısıyla çoğunluğu sağlayan tek başına icrayı götürüyor ama azınlığın haklarını da koruma ve yönetime yansıtma mecburiyetindedir ki huzur ve barış sağlanabilsin. Muhalefeti ve sivil toplum kuruluşlarıyla alınan karar süreçlerine katılmak son derece önemlidir. Onun için sivil toplumun önünü açmak bütün iktidarların görevidir. Karar merciinde bulunmayanlar seslerini rahatlıkla duyurabilsinler ve karar vericiler tarafından dikkate alınsın.
 
Muhalefette olmanıza rağmen fikirlerinizi kamuoyuyla paylaşma, iktidara duyurma ve dikkate alınmasını sağlamalısınız. Bizlerde devletin buradaki yetki esasına göre devleti temsil eden makam olarak bu sistemin en iyi ve adaletli şekilde işleyebilmesi için görev yapıyoruz. Eğer yaptığınız uygulamalar adil değilse devlet olarak meşruiyetinizi kaybedersiniz" dedi.
 
Trabzon'da STÖ'ler Çok Aktif
 
Trabzon'daki sivil toplum örgütlerinin son derece diri olduğunu söyleyen Vali Kızılcık, "Yaşadığınız toplumun talepleri ne ise onlara kulak tıkayamazsınız. O toplumu yok sayarsanız sizde sorgulanırsınız. Bu anlamda Trabzon'daki sivil toplumun örgütleri çok canlı, siyasi partiler de son derece aktiftir.
 
Karar süreçlerine katıldıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durum şehrin gelişmesine de ciddi katkı sağlıyor. Karar mercii sadece bir odağın yetkisinde olduğunda o zaman kamuoyunun menfaatini gözetmeme gibi bir tehlike ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Şeffaflığın ve katılımcı anlayışın egemen olduğu bir yerde böyle bir tehlike olmaz. İnsanların düşüncelerini özgürce istifade edebilmelerini sağlamaları bizlerin görevidir" diye konuştu.
 
MHP İl Başkanı Demeli ise, " Yeni seçilen il yönetimi olarak sizlerle tanışmak istedik. Sizin genç oluşu bizi daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Sizlerin yaptığı çalışmaları izliyoruz, taktir ediyoruz. İnşallah bundan sonraki çalışmalarda hep birlikte olacağız.
 
Trabzon'un genelde bir sıkıntısı olduğu zaman bizler de bu sorunun aşılması için gayret gösteriyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları bizler için çok önemli. Trabzon gerçekten huzurlu bir şehir. İnşallah bundan sonra da böyle gider. Devletimizin her zaman yanındayız" diye ifadede bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel