Meydanda Trabzonlular rüzgarı

  Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında stant kuran Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Razaman ayı boyunca Kent Meydanı’nda konuklarını ağırlayan

Meydanda Trabzonlular rüzgarı

 

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında stant kuran Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Razaman ayı boyunca Kent Meydanı’nda konuklarını ağırlayan dernek standında misafirlere yöresel ürünler hakkında bilgi veriliyor. Stantta ayrıca konuklar kemençe ve horon ile Ramazan’ın keyfini coşkuyla yaşama fırsatı da buluyor.
 

YÖRESEL SANATLAR

Bu arada Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği standında son olarak Kazasiye-Telkare ve Hasır sanatçısı Hüseyin Aydın’da yer alacak.  Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Şeker stantlarına tüm vatandaşları beklediklerini dile getirerek, “El sanatları deyince yüzükten kolyeye, bilezikten küpeye, bileklikten takı ürünlerine, tesbihe kadar bir çok ürünün el emeğiyle üretildiği hasır, telkari ve kazaziye sanatları akla gelir. Bu kapsamda standımızda bundan böyle büyük usta Hüseyin Aydın bizlere eşlik edecek.  Özellikle ev hanımı kadınların el emeği göz nuru olan ve bacasız sanayi kabul edilen telkari, kazaziye ve hasır sektörü, yaklaşık 4 bin 400 kişiye istihdam sağlamakta. Standımıza gelecek vatandaşlarımız hem bu ürünleri tanıma fırsatı bulacak, hem de bunları alma imkanına kavuşmuş olacak.” dedi.

KUZEYİN UŞAKLARI

Öte yandan Trabzonlular Derneği’nin etkinlikleri bununla da sınırlı değil. Dernek 4 Ağustos 2012 Cumartesi günü saat:22.30’da eğlence programı düzenleyecek. Programa Yetenek Sizsiniz programı ile ünlenen ve büyük başarılar elde eden Kuzeyin Uşakları Sakaryalılarla buluşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel