Meydan Parkı için geri sayım

Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan meydan parkını yeniden düzenle çalışması için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.Trabzon Belediyesi Kent Tasarım Ofisi, KTÜ, Mimarlar Odası gibi STÖ'lerin de destekleriyle hazırlanan proje ile birlikte Atatürk

Meydan Parkı için geri sayım

Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan meydan parkını yeniden düzenle çalışması için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.

Trabzon Belediyesi Kent Tasarım Ofisi, KTÜ, Mimarlar Odası gibi STÖ'lerin de destekleriyle hazırlanan proje ile birlikte Atatürk Alanı’nı içine alacak şekilde yeniden düzenlenmesi için yapılan ihalenin sonuçlanmasının ardından işi alan yüklenici firmaya yer teslimi hazırlıkları büyük oranda tamamlandı.

Meydan Parkı içerisinde bulunan iş yerleri boşaltılırken park içerisinde bulunan çalı türü bitkiler de Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülüyor. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına kadar yetiştirilmesi planlanan Atatürk Alanını yeniden düzenleme projesiyle Trabzon tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına uygun yeni bir yaşam alanı kazanmış olacak.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tamamlandığında Avrupa'nın en güzel meydanlarından biri olacağına inandıkları Meydan Parkı düzenleme projesinin bitirilerek ihalesinin sonuçlandığını ifade ederek, “ Yüzlerce yıllık tarihi geçmişi olan alanı kentin tarihi geçmişi, sosyal ve kültürel yapısına uygun olarak yeniden düzenlemek için 6 ay sürede hazırladığımız proje ihalesini gerçekleştirerek sonuçlandırdık. Yapımcı firmaya yer teslimi yapmak için meydan parkındaki iş yerlerini boşalttık. Park içerisinde bulunan çalı türü bitkilerinde sökümü büyük oranda tamamlandı. 2011 yılında Trabzon’da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına kadar tamamlamayı planladığımız Meydan Parkı düzenleme çalışmalarıyla birlikte bu alanın Türkiye'nin ve Avrupa'nın en güzel parlarından biri halene geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel