Mevsimlik fındık işçileri gelmeye başladı

 70'e yakın geçici fındık işçisi aileleriyle birlikte Eskipazar Köyü'nde Ordu Valiliği tarafından hazırlanan çadırlara yerleşti.Haftasonu itibariyle sahil kesiminde fındık hasadının başlayacak olması nedeniyle Doğu ve Güneydoğulu fındık işçileri Ordu'ya g

Mevsimlik fındık işçileri gelmeye başladı

 70'e yakın geçici fındık işçisi aileleriyle birlikte Eskipazar Köyü'nde Ordu Valiliği tarafından hazırlanan çadırlara yerleşti.

Haftasonu itibariyle sahil kesiminde fındık hasadının başlayacak olması nedeniyle Doğu ve Güneydoğulu fındık işçileri Ordu'ya gelmeye başladı. Banyo, su, tuvalet, çocuklar için oyun parkı, dinlenme alanı gibi alt yapısı Valilik tarafından hazırlanan Civil Irmağı kenarında Eskipazar Köyü'ndeki konaklama merkezinde, olası su taşkınlarına karşı da taş duvarlar yapıldı. Konaklama alanında büyüyen yabancı otların temizlenmesi için çalışmalar sürerken, bir taraftanda gelen fındık işçileri yanlarında getirdikleri derme çatma çadırları kurarak hazırlıklarını sürdürüyor.

İŞ BULAMAMA ENDİŞESİ

9 çocuğuyla birlikte Şanlıurfa'dan Ordu'ya gelen 42 yaşındaki Zaliha Abut, bu yıl rekoltenin düşük olması nedeniyle iş bulma konusunda endişeli olduklarını belirterek, "10 yıldır çocuklarımla fındık toplamaya geliyorum. 3 gündür buradayız, henüz gelen giden yok. Günlük yevmiyelerden de bilgim yok. Valilik burada iyi çalışma yapmış ancak çadırda kalmak yine de zor. Rekoltenin düşük olduğu söyleniyor. Bu nedenle iş sıkıntısı olacak gibi görünüyor, bekleyişimiz sürüyor" dedi.

Fındık işçileri güvenlik kontrolü amacıyla kimliklerini görevlilerin bulunduğu birime kayıt yaptırdıktan sonra gösterilen alanda çadır kurarak iş alabiliyor. Geçen yıl 660 bin ton olan fındık rekoltesinin bu yıl 484 bin ton olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel