Meteorolojiden yağış uyarısı

 Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı geldi.Yağışların; Rize başta olmak üzere Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar

Meteorolojiden yağış uyarısı

 

Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı geldi.

Yağışların; Rize başta olmak üzere Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Yağışla birlikte kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak olan hava sıcaklığının, güney, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Güney Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri ile Hatay çevrelerinin parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde İskenderun çevresinin yerel ve kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı kuzeyi yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Ankara'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize başta olmak üzere kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeyi parçalı yer yer çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel