Mekke'den geldi, Rize'de hayat buldu

Merkezi Rize’de bulunan 6 şubesi ve 150 çalışanı ile Türkiye’nin en büyük pasta fabrikalarından bir tanesi olan Dergah Pastaneleri Mekke’den getirtilen hurma ezmesi ile ürettiği hacı pastalarını müşterilerine sunuyor.Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl Derg

Mekke'den geldi, Rize'de hayat buldu

Merkezi Rize’de bulunan 6 şubesi ve 150 çalışanı ile Türkiye’nin en büyük pasta fabrikalarından bir tanesi olan Dergah Pastaneleri Mekke’den getirtilen hurma ezmesi ile ürettiği hacı pastalarını müşterilerine sunuyor.

Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl Dergah Pastaneleri tarafından üretimine başlanılan hurmalı hacı pastaları, hacıların hacdan dönmeye başladığı şu günlerde yok satıyor. 

 
Dergah Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Bostan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üç yıl önce hacca gitmiştim. Hurma ezmesini ilk kez orada gördüm. Buraya getirip ilk önce kurabiyelerde denedik. Müşterilerimiz memnun kaldılar. Şimdi ise hacı pastalarında kullanıyoruz.
 
Hurmalı hacı pastaları da beğeni gördü. Günde 1 ton üretip şubelerimizde satıyoruz. Hacılarımızın yurda döndüğü şu günlerde 20 ton’a yakın bir tüketim olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
 
Pastayı hazırlayan Pasta Ustası Necati Bozmaz ise yaptığı açıklamada, “Saf hamuru; tereyağı, pudra ve un kullanarak hazırlıyoruz. Başka hiçbir katkı maddesi içermiyor. Bir de Medine’den gelen saf hurma ezmesi ilave ediyoruz” diye konuştu. 
 
Gıda Mühendisi Bayram Durmuş ise hurmanın mineral bakımından çok zengin olduğunu belirterek, “Bol miktarda şeker ihtiva ediyor. Ancak bu meyve şekeri olduğu için kilo yapmaz. Düzenli kullanıldığında kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Kanseri önleyici etkisi de biliniyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler