Mekke-Cidde arası 'hac' başlıyor

Her yıl milyonlarca hacı adayını ağırlayan Suudi Arabistan 'kültürel hac' için de dev bir adım atıyor.Mekke-Cidde arasına Allah (C.C) Rasulü Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) dönemini yansıtan bir tema park kurulacak. Park içinde İslam düny

Mekke-Cidde arası 'hac' başlıyor

Her yıl milyonlarca hacı adayını ağırlayan Suudi Arabistan 'kültürel hac' için de dev bir adım atıyor.

Mekke-Cidde arasına Allah (C.C) Rasulü Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) dönemini yansıtan bir tema park kurulacak. Park içinde İslam dünyasının en kapsamlı kütüphanesi inşa edilecek.

Suudi Arabistan'da, Hz. Muhammed döneminin bütün ayrıntılarını yansıtan bir 'tema park' kurulması için ilk adımlar atıldı. Tüm İslâm dünyasını heyecanlandıran projeye göre parkın içinde İslâm kültürünü her yönüyle ortaya koyacak büyük bir müze ve kütüphane de yer alacak. Hz. Muhammed dönemine ait birçok görsel malzeme, animasyon, film gösterimleri, tarihi olayların canlandırıldığı kısımlar da temalı park alanı içinde yer alacak.

24 SAAT AÇIK OLACAK

El Riyad gazetesinin haberine göre, Mekke ile Cidde arasında kurulması düşünülen "Ey Peygamber, Sana Selam Olsun!" adlı park, oldukça geniş bir alana inşa edilecek. 24 saat açık olacağı kaydedilen parkta yer alacak oteller, restoranlar ve alışveriş merkezleri de İslam mimarisine göre yapılacak. İslam dünyası, tarihi, coğrafyası ve kültürü üzerine en büyük ve en kapsamlı kütüphanenin de hizmet vereceği parka, büyük Arap tarihçilerinin bilgilerinden yararlanılarak Hz. Muhammed'in eşlerine ait imitasyon takılar, o dönemde kullanılan cüppeler, mobilyalar ve silahlar sergilenmek üzere getirilecek.

FİLM SETLERİ GİBİ

Proje hakkında El Riyad gazetesine konuşan Nasır Bin Musfir el Zahrani, İslam tarihinde bir ilke imza atmak istediklerini kaydetti. Temalı park sayesinde İslâm tarihinin ve kültürünün daha iyi anlaşılacağını söyleyen El Zahrani, benzer çalışmaların İslâm dünyasında da yapılmasının önünü açmak istediklerini belirterek "Hazırlayacağımız devasa parkta peygamberin hayatını anlatan özel bir bölüm de bulunacak.

Burada bin 500 parça halinde onun mübarek hayatını anlatacağız. Her bir parça, zengin görsel içerik taşıyacak. Parktaki kütüphane için, her biri 500 ciltten az olmamak üzere 25 ayrı ansiklopedi hazırlatıyoruz. Bu ansiklopedilerin bazıları telif, bazıları da tercüme olacak" dedi.

İNGİLİZLER'İN İSLAM BELGESELİNE TEPKİ

İngiliz Kanal 4 televizyonunun İslâm tarihi hakkında hazırladığı "İslâm: Anlatılmamış Hikâye" adlı belgesel ülke içinde ve dışında Müslümanların büyük tepkisine neden oldu. Tarihçi Tom Holland'ın hazırladığı belgeseldeki tarihsel bilgilerden birçoğunun herhangi bir gerçeklik taşımadığını ifade eden Müslümanlar, kanalı e-posta yağmuruna tuttular. Sosyal medyada da yoğun tartışmalara konu olan programın provokasyon amacı taşıdığı iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel