Mehmet Cirav'dan Attar'a destek

 -Mehmet Cirav’dan Giresun Üniversitesi Rektörü’ne destek..-“Seçilerek atananlar ekiplerini istedikleri gibi kurma hakkına sahiptirler.”Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’ne  getirilen  Prof. Dr. Ayg

Mehmet Cirav'dan Attar'a destek

 

-Mehmet Cirav’dan Giresun Üniversitesi Rektörü’ne destek..

-“Seçilerek atananlar ekiplerini istedikleri gibi kurma hakkına sahiptirler.”

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’ne  getirilen  Prof. Dr. Aygün Attar’a siyasiler tarafından yapılan eleştirilere tepki göstererek, “Sayın Attar, öğretim üyeleri tarafından seçilmiş, Cumhurbaşkanı tarafından atanmıştır. Bu nedenle bilim yuvası olan üniversitelerde seçilerek atananlar çalışma arkadaşlarını seçme, ekiplerini istedikleri gibi kurma hakkına sahiptirler” dedi.

Prof. Dr. Attar’ın geçtiğimiz hafta televizyon kanallarından birinde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili olarak  yaptığı açıklamalar ve ortaya koyduğu gerçekleri izlediğini vurgulayan Mehmet Cirav, “Konuyu belgelere dayalı olarak bu denli gerçekçi anlatması ve Türkiye’nin sorunun çözümü için  izlemesi gereken politikalar konusundaki yaklaşımları takdire değerdir. Kendisine bu konuda tebrik ve teşekkür ettim” diyerek şöyle devam etti:

“Ancak, son günlerde Sayın Attar, çalışma ekibini kurma noktasındaki tercihi nedeniyle bazı çevrelerden tepkiler almaktadır. Bu doğru değildir. Üniversitelerde rektörler göreve geldiklerinde çalışma arkadaşlarını ekip anlayışı içinde yeniden oluşturabilirler. Böyle bir doğru tercihi yaptı diye, Sayın Aygün Attar’ı  başka hesaplar için eleştirmek yanlıştır. Hele hele Giresun’un üniversiteleşme yolundaki çalışmalarının herkesim ve herkes tarafından desteklenmesi gerektiği bir süreçte böyle davranışlar Giresun Üniversitesi’ne zarar verir. Böyle bir zararı vermeye de kimsenin hakkı yoktur.”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel