Marie Rize'de Müslüman oldu

Kanada'da yaşamını sürdüren Rizeli Cengiz Usta, tanıştığı Hristiyan Marie Danilee ile evlenerek Müslüman olmasına vesile oldu. Kanada'da inşaat işiyle uğraşan Rizeli Cengiz Usta, yaklaşık 7 yıl önce tanıştığı Marie Danilee ile Toronto'da İslami usullere g

Marie Rize'de Müslüman oldu
Kanada'da yaşamını sürdüren Rizeli Cengiz Usta, tanıştığı Hristiyan Marie Danilee ile evlenerek Müslüman olmasına vesile oldu.
 
Kanada'da inşaat işiyle uğraşan Rizeli Cengiz Usta, yaklaşık 7 yıl önce tanıştığı Marie Danilee ile Toronto'da İslami usullere göre evlilik gerçekleştirdi. Müslüman olan Marie Danilee tatil için geldiği eşinin memleketi olan Rize'de müftülüğe müracaat ederek ihtida belgesi istedi. Çiftin isteği üzerine Rize İl Müftülüğü'nde gerçekleştirilen ihtida merasimi, İl Müftü Vekili Ali Çakmak'ın rehberliğinde ve şahitlerin huzurunda gerçekleşti. Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Marie, Meryem ismini aldı. Kanadalı geline ihtida belgesi verilerek Kur'an-ı Kerim'le ilmihal hediye edildi.
 
Merasimde İslam dininin güzelliklerinden bahseden Çakmak, Müslüman olan Marie'ye bütün peygamberleri kabul eden bir dine mensup olduğunu hatırlatarak imanın esaslarından bahsetti.
 
Müslüman olarak Meryem ismini alan Kanadalı gelin, çok mutlu olduğunu ve kendisine hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i okuyarak İslam'ı daha iyi anlamaya çalışacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler