Marco babası Temel'i arıyor!

İki yıl önce tesadüf eseri eline geçen belgelerden babasının Türk olduğunu öğrenen Marco Kock, Trabzonlu babası Temel Akbaş'ı arıyor. Almanya'nın Rheine kentinde yaşayan 32 yaşındaki Marco Kock, babası Trabzonlu Temel Akbaş'ı arıyor. Trabzon'un Araklı İlç

Marco babası Temel'i arıyor!

İki yıl önce tesadüf eseri eline geçen belgelerden babasının Türk olduğunu öğrenen Marco Kock, Trabzonlu babası Temel Akbaş'ı arıyor.

Almanya'nın Rheine kentinde yaşayan 32 yaşındaki Marco Kock, babası Trabzonlu Temel Akbaş'ı arıyor. Trabzon'un Araklı İlçesi nüfusuna kayıtlı 02.01.1957 doğumlu Temel Akbaş işçi olarak geldiği Almanya'nın Osnabrück kentinde kahvehane işletmeye başladı. Bu sırada tanıştığı Daniella isimli Alman kadınla bir süre birlikte yaşadı. Bu ilişkiden 1978 yılında Marco dünyaya geldi. Marco dört aylıkken Temel Akbaş işlediği bir suçtan ötürü cezaevine girdi. Temel Akbaş, 1984 yılında ise Türkiye'ye sınırdışı edildi. Marco Kock, 30 yaşına kadar annesinin ikinci eşi Alman'ı babası olarak bildi. Ancak Marco Kock iki yıl önce bir tesadüf eseri evlerinde bulduğu bazı belgelerden babasının Türk olduğunu öğrendi. Bir temizlik firmasının sahibi Marco Kock, iki yıldır babası Temel Akbaş'ı bulmak için her türlü yolu denedi. Ama başaramadı.

ONU MUTLAKA BULMAK İSTİYORUM

Babasını mutlaka bulmak istediğini belirten Marco Kock yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben küçük yaşlarındayken annem bir Almanla evlenmiş. Onun gerçek babam olduğundan şüpheleniyordum. Ancak bu konuda soru sormam pek istenmiyordu. Sonunda evde tesadüf eseri babalık testi ve babamın yargılandığı davaya ilişkin belgeleri bulunca anneme sordum. Bana babamın Türk olduğunu söyleyince şok oldum. Gençlik dairesine gidip hakkımdaki bilgileri elde ettim. Bir yıl daha geç gitseydim tüm belgeleri imha edeceklermiş. Allah'tan belgeleri aldım. Şimdi babamı bulmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz ağustos ayında Türk bir arkadaşımı yanıma alarak Türkiye'ye gittim. Trabzon'da araştırma yaptık. İstanbul'a taşındığını öğrendik. Uçakta valizlerimin kaybolmasından ötürü İstanbul'da araştırma yapmaya zaman kalmadan Almanya'ya geri döndüm.

DİK KAFALILIĞIM BABAMIN KARADENİZLİ OLMASINDANMIŞ

Babam Osnabrück'de kahve işletiyormuş. Annemin babası ilişkilerine karşıymış. Annem bana hamile kalmış. Ben dört aylıkken babam cezaevine düşmüş. Benim onun oğlu olacağıma önce inanmamış. Babalık testi sonunda oğlu olduğumu kabul edip beni görmek istemiş. Hatta beni görmek istediğine dair bir mektubu bile var. Ancak 1984 yılında cezaevinden Türkiye'ye sınır dışı edilmiş. İstanbul'da yaşadığını söylüyorlar. Ama kendisine nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum. Yaptığım araştırmalardan bir sonuç elde edemedim. Elimde babamın ne adresi ne de fotoğrafı var. Babamı ve ailemi tanımak istiyorum. Arkadaşlarım bana hep dik kafalı olduğumu söylerlerdi. Dik kafalılığımın nereden geldiğini şimdi anlıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel