Makam aracı köprüde asılı kaldı

Rize Üniversitesi yöneticilerinin içerisinde bulunduğu araç köprüde asılı kalarak dereye düşmekten son anda kurtuldu.Rize’nin turizm merkezlerinden Anzer Yaylası’nda incelemelerde bulunan Rize Üniversitesi heyeti bir kaza atlattı. Rize Üniversitesi Rektör

Makam aracı köprüde asılı kaldı

Rize Üniversitesi yöneticilerinin içerisinde bulunduğu araç köprüde asılı kalarak dereye düşmekten son anda kurtuldu.

Rize’nin turizm merkezlerinden Anzer Yaylası’nda incelemelerde bulunan Rize Üniversitesi heyeti bir kaza atlattı. Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın makam plakasını taşıyan kamyonet yayla dönüşü yoldaki buzlanmanın etkisi ile kaydı.

Bir tekerleği köprüden aşağıya düşen araç köprü üzerinde asılı kaldı. İçerisinde Rize Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu’nun da bulunduğu araç dereye düşmekten son anda kurtuldu.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, dönüş yolunda İkizdere İlçe Kaymakamı Alparslan Altınışık’ın aracına geçtiği için araçta bulunmuyordu.

470.20111205190835.jpg

Heyeti yaylada köy muhtarı Keleş Demir karşıladı. Demir, Anzer Yaylası’nın hak ettiği değeri bulamadığını belirterek yaylada bilimsel araştırmaların yapılmasını ve kış turizm merkezi olarak değerlendirilmesini istedi.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz burada yaptığı açıklamada, “Böyle karlı bir manzarada Anzer ve çevresini görmek istiyordum. Muhtarımızın isteği doğrultusunda bu vadide araştırmalarımızı sürdüreceğiz. Bitki florasından dünyanın en önemli ve değerli balı olan Anzer Balı, Anzer Poleni üretiliyor. Bu şifa nereden geliyor. Balındaki özellikler nelerdir. Suyu, bitkisi ve Balı ile Anzer Bölgesi’ni inceleme altına alacağız. İnşallah baharda da gelerek burada ne gibi aktiviteler yapacağız onları görüşeceğiz. Ayrıca sosyal olarak ne tür faaliyetler yapılabilir, bu konular üzerinde de arkadaşlarımızla görüşüp, değerlendirme yapacağız. İkizdere ve Anzer’deki bu sıcak karşılamadan çok memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Heyetin incelemelerine İkizdere Kaymakamı Alparslan Altışınık da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler