Mahkum gardiyan robot icat etti

 Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan bir mahkum, gardiyan robot yaptı.Daha önce çok sayıda keşfi bulunan ve cezası nedeniyle cezaevinde olan Mustafa Yiğit’in yaptığı gardiyan robot, basına tanıtıldı. Robotu

Mahkum gardiyan robot icat etti

 

Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan bir mahkum, gardiyan robot yaptı.

Daha önce çok sayıda keşfi bulunan ve cezası nedeniyle cezaevinde olan Mustafa Yiğit’in yaptığı gardiyan robot, basına tanıtıldı. Robotu tanıtan Yiğit, “9 yaşından beri uğraşıyorum. Okula kitap yerine elektronik alet götürüyordum. Robotun görme, duyma özelliği var. Bunları çok kısa bir sürede yaptım. Boş durmak yerine cezaevi müdürlerimizin, başsavcımızın verdiği izinler doğrultusunda böyle bir projeyi cezaevinde gerçekleştirdim. İnşallah diğer cezaevlerine de örnek olur” dedi.

Mustafa Yiğit, robot hakkında şu bilgileri verdi:

“Gözünde bulunan kamera ile olan biteni aktarır. Müzik aleti olarak da kullanılabilir. Tekerlekleriyle bahçede gezerken mahkumlara müzik dinletilebilir. Gerekirse silah da kullanabilir ama gardiyan silah kullanmaz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel