Mağdurlar ; Bankacı Hemşire

 İstanbul'da internette tanıştığı zengin kadınlara kendisini mühendis olarak tanıtarak, evlenme vaadiyle kandırıp dolandıran N.E.(36) polis tarafından yakalandı.Bir bankacı ve bir hemşireyi aynı yöntemle kandırarak toplam 120 bin TL paralarını alan N.E.'n

Mağdurlar ; Bankacı Hemşire

 

İstanbul'da internette tanıştığı zengin kadınlara kendisini mühendis olarak tanıtarak, evlenme vaadiyle kandırıp dolandıran N.E.(36) polis tarafından yakalandı.Bir bankacı ve bir hemşireyi aynı yöntemle kandırarak toplam 120 bin TL paralarını alan N.E.'nin evli ve 2 çocuk babası olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Polisi'ne başvuran 33 yaşındaki S.M. adlı kadın, ilginç bir kandırılma hikayesini anlattı. Polise, internette tanıştığı ve kendisini mühendis olarak tanıtan 30-35 yaşlarında çok yakışıklı bir kişiyle tanıştığını belirterek , arkadaşlık ettiğini söyledi. Bir süre sonra tanıştığı ve sadece adının Altan Gümüş olduğunu öğrendiği bu kişinin kendisiyle evlenmek istediğini ve kiraladığı dairenin harcamaları için 100 bin TL verdiğini belirterek, "Parayı verdikten sonra Altan ortalardan kayboldu. Aradım telefonları kapalı çıktı. Kendisine ulaşamadım. Beni kandırdı. Şikayetçiyim" dedi.

Hemşire de aynı yöntemle dolandırılmış

Polis S.M.'nin başvurusunun ardından soruşturma başlatırken, hemşire S.G. de emniyete gelerek aynı yöntemle dolandırıldığını bildirdi. S.G. bir arkadaşlık sitesinde tanıştığı İlhan Gümüş adlı kişinin kendisine evlilik teklifi yaptığını belirterek, "Evlilik teklifinin ardından alınacak eşya için para istedi.

Kendisinin parasının olduğunu ancak faize yatırdığını, günü gelmediği için çekemeyeceğini, bu yüzden benden istediğini söyledi. Ben de inandım. 20 bin TL verdim. Ancak parayı aldıktan sonra ortadan kayboldu" dedi.

Dolandırıcı evli çıktı

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet bağlantılarından yola çıkarak şüphelinin internete bağlandığı bilgisayarın IP numarasına ulaştı.Yapılan çalışmalarda arkadaşlık sitesinde Altan Gümüş adlı sayfanın sahibi 36 yaşındaki N.E. olduğu ortaya çıktı. N.E., düzenlenen bir baskında gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan N.E. evli ve 2 çocuk babası çıktı.Adliyeye çıkartılan N.E.,"Denetim serbestlik" ile serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel