Maçkalılar Bahar Konserindeydi

 Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapılan konseri başta Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç olmak üzere, CHP Maçka İlçe Başkanı Musa Turan, Dernek Başkanı İsmet Gazioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, TRT Trabzon Müdürlüğü Korolardan Sorumlu Şefi Mustafa

Maçkalılar Bahar Konserindeydi

 

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapılan konseri başta Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç olmak üzere, CHP Maçka İlçe Başkanı Musa Turan, Dernek Başkanı İsmet Gazioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, TRT Trabzon Müdürlüğü Korolardan Sorumlu Şefi Mustafa Güler,Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Tunç Turhan ve çok sayıda halk müziği sever izledi.

Trabzon’da halk müziği denince akla gelen isimlerin başında gelen ve bu anlamda bir çok eser kazandıran, bu güne kadar bir çok dernekte görev yapan ve bu yıl Maçkalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Türk Halk Müziği Topluluğu’nu kuran kurucu şef İhsan Eyüboğlu önderliğindeki koro birbirinden güzel türküler seslendirdi. Solo eserlerde de sırasıyla; Ayten Yücel, Faruk Ayan, Mehmet Yılmaz, Hava Öztürk, Gülseren Değirmenci, Ahmet Uyanık, Tolga Eyüboğlu, Sena Durmuş, Nurcan Uzun, Erol Uzun, Alemdar Kaymak, Fatih Yavuz, Osman Konak ve Merve Hellaç  sahne aldı.

Fatih Yavuz, sunuculuğunu yaptığı geceye “Turnalara Tutun da gel” türküsüyle renk katarken, Erol Uzun da bağlamasıyla birlikte, bu yıl 93’üncü yılını kutladığımız 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle seyircinin isteğiyle  Aşık Mahzun-i Şerif türküsü “ Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” türküsünü seslendirdi.

Gecenin sonunda kurucu koro şef  ve yılların usta yorumcusu İhsan Eyüboğlu yoğun istek üzerine mini bir konser verdi. Eyüboğlu, seslendirdiği türkülerle adeta kulakların pasını silerken çiçeğini de Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’in elinden aldı. Genç  yaptığı konuşmada emeği geçenleri kutlarken “ Sizlere bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” Diye konuştu. Koro şefi İhsan Eyüboğlu da gördükleri ilgi ve destek karşısında dernek yönetimine, özverileriyle çalışan korist ve solist arkadaşlarına, her zaman  yanlarında olan ve bir gün olsun yalnız bırakmayan Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’e teşekkür ederek “Arkamızda böylesine bir ekip varken sırtımız yere gelmez” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel