Maçka'da Karadeniz rüzgarı esecek

Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Korosu, 27 Eylül 2014 Cumartesi akşamı TRT Ankara Televizyonu Arı Stüdyoları’na konuk oluyor. “Maçka’dan Karadeniz Rüzgarı” programı  saat: 21.00’den itibaren canlı olarak yayınla

Maçka'da Karadeniz rüzgarı esecek
Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Korosu, 27 Eylül 2014 Cumartesi akşamı TRT Ankara Televizyonu Arı Stüdyoları’na konuk oluyor. “Maçka’dan Karadeniz Rüzgarı” programı  saat: 21.00’den itibaren canlı olarak yayınlanacak.
 
TRT Müzik kanalına konuk olacak Trabzon Maçkalılar Derneği THM Korosu , şef Ünal Özel yönetiminde repertuar çalışmalarını tamamladı. Otantik ve yöresel türkülerin seslendirileceği “Maçka’dan Karadeniz Rüzgarı”programına bölge sanatçısı İbrahim Can’ın yanı sıra, Ankara’dan Dr.Erdinç Öztürk yönetimindeki Kuzeyin Uşakları grubu da türküleri ve oyunlarıyla renk katacak.
 
Yönetim Kurulu, saz ve ses sanatçılarından oluşacak toplam 50 kişilik bir grupla Ankara’ya çıkarma yapacaklarını belirten Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Gazioğlu, gerek Trabzon gerekse de Maçka’nın kültürel tanıtımı açısından bu programın iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Ankara’daki Trabzonlu derneklerle istişare halinde olduklarını ve 500 kişilik salonu dolduracaklarına inandıklarını ifade eden Gazioğlu şöyle konuştu:
 
“Derneğimiz ve Maçka’mızın tanıtımı için çok iyi bir fırsat. Ünal hocamıza ve ekibine güveniyoruz. Geçen yıldan bu yana büyük bir özveriyle çalıştılar, emek harcadılar. Bu tür tanıtımlar hiç de kolay olmuyor. Bir takım zorlukları da beraberinde getiriyor. Buradan sizlerin vasıtasıyla bazı teşekkürlerimiz de olacak. Özellikle ulaşım ve konaklama da bizden yardım ve desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na,  Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç’e, Maçka Belediye Başkanımız Sayın Koray Koçhan’a, Maçka’mızın çok değerli işadamlarına, derneğimiz üyeleri ve gönüllülerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz”. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel