Maçka'da ilginç olay

Maçka Yukarıköy’de köy sakinleri tarafından yaptırılan ancak kıblesi ters olan camiye cemaat gitmeyince, cami ortada kaldı. ‘Hayalet cami’ye dönen ters kıbleli cami de vatandaşlar sadece cenazelerini yıkıyor.CAMİ ORTADA KALDITrabzon’un Maçka İlçesi Yukarı

Maçka'da ilginç olay

Maçka Yukarıköy’de köy sakinleri tarafından yaptırılan ancak kıblesi ters olan camiye cemaat gitmeyince, cami ortada kaldı. ‘Hayalet cami’ye dönen ters kıbleli cami de vatandaşlar sadece cenazelerini yıkıyor.

CAMİ ORTADA KALDI
Trabzon’un Maçka İlçesi Yukarıköy’de ilginç bir manzara yaşanıyor. Köy sakinleri aralarında topladıkları para ile köye cami yaptırmaya karar verdi. Cami inşaatında köy sakinleri kıbleyi yanlış hesap edince, cami kıbleye ters inşa edildi. Bu nedenden ötürü Diyanet Başkanlığı’na kayıt edilemeyen ve imam ataması yapılamayan cami ortada kaldı.

SADECE CENAZE YIKIYORLAR
Maçka Müftüsü Hasan Değirmenci, “Trabzon’da bildiğiniz üzere mantar gibi cami türüyor. Köylü kendi kafasına göre cami yapmış. Kıbleyi de hesap etmemiş. Bu cami zaten bizim sorumluluğumuzda değil” derken, köyün eski Muhtarı Ergin Altıntaş ise, “Cami benim dönemimde yapıldı. Kıblesi terstir. Bu yüzden genelde cenaze yıkamak için kullanılıyor” dedi.

 

Kaynak:Karadeniz'de Son Nokta

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel