Maçka'da 8 gün mahsur kaldı

 Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Atasu beldesinin Ergin Köyü Taşalan Mahallesi Mevkii’nde 8 gün önce yağan kar yağışı nedeniyle evinin yolu kapanan ve o günden bugüne evine ulaşamayan Cevat Akkaya isimli vatandaşın imdadına Trabzon Belediyesi ekipleri yet

Maçka'da 8 gün mahsur kaldı

 

Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Atasu beldesinin Ergin Köyü Taşalan Mahallesi Mevkii’nde 8 gün önce yağan kar yağışı nedeniyle evinin yolu kapanan ve o günden bugüne evine ulaşamayan Cevat Akkaya isimli vatandaşın imdadına Trabzon Belediyesi ekipleri yetişti. 8 gündür evine gidemeyen ve eşinin canından endişe eden vatandaş için kapalı olan 10 kilometrelik köy yolu Trabzon Belediyesi ekiplerince açılarak evine ulaştırıldı. Trabzon Belediyesi bu çalışmadan dönerken bu kez aynı mahalledeki Mehmet Bayraktar isimli vatandaşın mahallesine ulaşımını sağlayan 2 kilometrelik yolu ulaşıma açarak 600 küçükbaş hayvanın telef olmasını önledi.
 
2014 yılındaki mahalli idariler seçimlerinden sonra büyükşehir olacak olan Trabzon Belediyesi kar yağışından ötürü merkez köylerdeki yolları açık tutmak için 24 araç ve 350 personelle 24 saat çalışarak önemli bir sıkıntının yaşanmamasını sağlarken, imkanları ölçüsünde çevre ilçe ve beldelerdeki çalışmalara da destek verdi.
 
Trabzon Belediyesi son olarak bin 500 metre yükseklikteki Maçka ilçesinin Atasu Beldesi’nin Ergin Köyü Taşalan Mevkii’nde Cevat Akkaya isimli vatandaştan kendisine gelen ihbarı değerlendirerek 8 gündür ailesine ulaşamayan vatandaşı ailesine kavuşturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kapanan yolu açmak için bir greyderi bölgeye gönderen Trabzon Belediyesi uzun uğraşlar neticesinde ailesinden günlerdir ayrı kalan vatandaşı ailesi ve çocuklarıyla buluşturdu. Buluşma anında duygusal anlar yaşandı.
 
Hayvancılık yapan Cevat Akkaya 8 gün önce hasta olan hayvanına ilaç almak için Trabzon’a geldi. Trabzon’a geldikten sonra bastıran kar yağışı nedeniyle köyünün yolu kapanan Cevat Akkaya evine bir türlü ulaşamadı. Son olarak Trabzon Belediyesi’ne telefon açarak yardım isteyen vatandaşın imdadına Trabzon Belediyesi ekipleri yetişti. Dün sabahtan itibaren çalışmaya başlayan Trabzon Belediyesi ekipleri öğlen saatlerine doğru Cevat Akkaya’yı eşi ve 3 çocuğuyla buluşturdu. Köyüne Trabzon Belediyesi’ne ait greyderle birlikte giden Cevat Akkaya, “Hayvancılık yaparak geçimimi sağlıyorum. 8 gün önce hayvanıma ilaç almak için Trabzon merkezine gittim. 
 
Ben köyden gittikten sonra yoğun kar yağışı yaşandı. Son yıllardaki en etkili kar yağışının bu olduğunu söyleyebilirim. Evime gitmek istedim. Ama yollar kapanmıştı. Normalde kar yağınca aşağıya inmeyiz. Ama ben kar yağmadan önce inmiştim. 8 gündür ailemden uzaktaydım. Bazı kurumlara başvurarak yolumuzun açılmasını istedim. Ama bizim köyümüz bayağı yukarıda olduğu için bunu yapamadık. Eşime telefonla ulaşamadım.
 
Elektrik sıkıntısı da yaşanıyordu. Ailemin sağlığından endişe ediyordum. Kendi imkanlarımla yürüyerek köye gitmek istedim ama donma tehlikesi geçirdim. Çaresizlik içindeydim. Trabzon Belediyesi’ne ne kadar dua etsem azdır. Trabzon Belediyesi’ni arayarak onlardan yardım istedim. Pek umudum yoktu. Gece telefon açtım sabah erkenden geldiler. Bize karşı gösterdikleri ilgiden çok etkilendim. O kadar sıcak bir ilgi gördüm ki gerçekten çok duygulandım. Trabzon Belediye Başkanımızın bizim köy hizmet alanında olmamasına rağmen büyük ilgili alaka gösterdi. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Yeniden doğmuş gibi oldum. Aileme tekrardan kavuştum. Allah Trabzon Belediyesi Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan ve belediye çalışanlarımızdan da Allah razı olsun” dedi.
Daha sonra Trabzon Belediyesi ekipleri bir aileyi buluşturmanın huzuru içinde görev bölgelerine geri dönerken Mehmet Bayraktar isimli başka bir vatandaş 600 küçükbaş hayvanının donmak üzere olduğunu ifade ederek yardım talep etti. 
 
Trabzon Belediyesi ekipleri bu kez de Aynı köyün Işıklar Mahallesi’ndeki 2 kilometrelik yolu açarak 600 küçükbaş hayvanın talep olmasının önüne geçtiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel