Maaş zamlarına sert eleştiri

 Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl BaşkanıYrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Her sene memura enflasyon kadar zam vermek, gerçekte sıfır zam vermemek anlamı taşımaktadır” dedi. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. D

Maaş zamlarına sert eleştiri

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl BaşkanıYrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Her sene memura enflasyon kadar zam vermek, gerçekte sıfır zam vermemek anlamı taşımaktadır” dedi. 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan bir yazılı açıklama yaparak geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında, memur maaşları ile ilgili sözlerinin eleştirdi. Bostan, açıklamasında şunları söyledi:

"Sayın Başbakan, memurların ekonomik olarak iyi durumda olduklarını, daha fazla maaş zammı vermeleri durumunda yatırım yapamayacaklarını belirtti. Sayın Başbakan, herhalde memur deyince çevresinde gördüğü Başbakanlık Müsteşarını, diplomatları, bürokratları anlıyor. Henüz zamlı maaşlarını almadılar ama zamlarla birlikte Türkiye’deki 2,5 milyon memurun yüzde 55’i, 1700 liranın altında maaş alıyor olacak. Şimdi bu rakam çok daha yüksektir. 16 yıllık bir şube müdürü 2100 lira; imam-hatip, müezzin, kayyım, öğretmen, hemşire-ebe 1800 lira; üniversite mezunu düz memur 1700 lira; lise mezunu düz memur, şoför 1600 lira; hizmetli 1400 lira maaşla, çocuk mu okutacak, ev kirası mı verecek, ev mi geçindirecek, iki araba mı alacak? Sayın Başbakan’ı birileri yanlış bilgilendiriyor olabilir ama gerçekleri görmek de idarecilerin görevleri arasındadır. Haziran’da zamlı maaşla birlikte ortalama memur maaşı 1800 lira olacak. Şimdi ise ortalama 1725 lira. Türkiye’de gelirin kaymağını yiyen bazı üst tabaka yöneticiler olduğu bir gerçek. Açlık sınırı 1311 lira; ortalama memur maaşı 1725 lira; en düşük memur maaşı 1336 lira iken ülkemizde 4 kişilik ailenin asgari geçim haddi (yoksulluk sınırı) 3450 TL’dir. Bu şartlarda memurlar, değil iki araba almak, işe gelip gidecek otobüs parasını dahi yetiştirmekte zorlanıyorlar. Bu arada her sene memura enflasyon kadar zam vermek övünülecek bir politika değildir. Her sene memura enflasyon kadar zam vermek, gerçekte sıfır zam vermemek anlamı taşımaktadır. Her ay maaşlar enflasyon karşısında eriyor; dönem sonunda siz bu erimeyi karşılıyorsunuz ve maaşları ancak yılbaşındaki haline geri getiriyorsunuz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler