LYS Trabzon birincisi belli oldu!

Trabzon Özel Alparslan Eğitim Kurumları Fen Lisesi öğrencisi Ertuğrul Saliç, ÖSYM 2014 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre Türkiye 39.'su olarak Trabzon'un gururu oldu. Bu sonuçla aynı zamanda il birincisi olan Saliç, Yüksek Öğretime Geçiş

LYS Trabzon birincisi belli oldu!

Trabzon Özel Alparslan Eğitim Kurumları Fen Lisesi öğrencisi Ertuğrul Saliç, ÖSYM 2014 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre Türkiye 39.'su olarak Trabzon'un gururu oldu. Bu sonuçla aynı zamanda il birincisi olan Saliç, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) da Türkiye 42.'si ve Trabzon 1.'si olmuştu.

Üniversite sınavına giren öğrencilerin merakla beklediği LYS sonuçları açıklandı. Trabzon'da eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Alparslan Eğitim Kurumları ve Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları, elde ettikleri başarıyla dikkat çekti. Özel Alparslan Eğitim Kurumları Fen Lisesi öğrencisi Ertuğrul Saliç, YGS’de olduğu gibi LYS'de de Türkiye derecesi elde etti. Yerleştirme puanları başarı sıralamasında Y-YGS-2 puan türüne göre Türkiye 39.'su olan Saliç, Y-YGS-1 puan türüne göre Türkiye 44.'sü ve Y-YGS-4 puan türüne göre de Türkiye 71.'si oldu. Türkiye'de ilk 100'de 3 derece elde eden Saliç, YGS'de de yine ilk 100'de 3 derece kazanmıştı.

Hem YGS hem de LYS'de Trabzon adına önemli bir başarıya imza atan Ertuğrul Saliç, sonuçların kendisi için pek sürpriz sayılmadığını söyledi. Uzun yıllardan beri planlı ve programlı çalışarak bugünkü başarının elde edildiğini dile getiren Saliç, "Bu başarımda emeği olan başta aileme, okul idarecilerine ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim." dedi. Saliç, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü düşündüğünü de dile getirdi.

Ertuğrul Saliç'in başarısı yanında, Özel Alparslan Eğitim Kurumları ve Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumlar öğrencileri, Türkiye geneli ilk 500'de 35, ilk binde ise 78 derece elde etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler