Liseliler zorbalıkla tanıştı !

 Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü son sınıf öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında hazırladıkları proje ile lise öğrencilerini siber zorbalık konusunda bilgilendirdi. KTÜ halk

Liseliler zorbalıkla tanıştı !

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü son sınıf öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında hazırladıkları proje ile lise öğrencilerini siber zorbalık konusunda bilgilendirdi.
 
KTÜ halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümü öğrencilerinden Ebru Öztürk, Hadiye Bozali, Mehmet Özdemir, Onur Özger ile Sinan Oturakdaş, Doç. Dr. Şahinde Yavuz danışmanlığında, siber zorbalık konulu bir eğitim gerçekleştirdi. Akçaabat ilçesinden belirlenen üç okulda, 27-28 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimde, KTÜ Hukuk Fakültesinden Ögr. Gör. Bülent Adıgüzel ile rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden Arş. Gör. Serkan Volkan Sarı, lise öğrencilerini Avrupa’da “cyber bullying” olarak bilinen ve ülkemizde önemi şu günlerde kavranmaya başlanan “siber zorbalık” konusunda bilgilendirdi. 
 
Öğrencilerin yoğun katılımıyla daha verimli hale gelen eğitimde, siber zorbalığın ne olduğu ve mağduriyet durumunda uygulanması gerekenler öğrencilerle paylaşıldı. Eğitimin sonunda öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla kafalardaki soru işaretleri de yok edildi. 
 
Öğr. Gör. Bülent Adıgüzel, eğitimde bilgisayar, internet ve cep telefonu olmaksızın yaşamlarını sürdürmeyi hayal bile edemeyen lise öğrencilerinin mağdur duruma düşmemesi için önemli bilgiler verildiğini vurgularken, Arş. Gör, Serkan Volkan Sarı “Teknoloji hızla gelişiyor, tüm bu gelişmeler bize sınırsız bir özgürlük alanı açıyor gibi görünse de pek çok tehtidi de içerisinde barındıyor. İstatistikler ise yaş ortalaması baz alındığında, 16-24 yaş grubu gençlerin internet kullanımında öne çıktıklarını gösteriyor. Bu tür eğitimler ile ülkemizde henüz çok fazla bilinmeyen siber zorbalık konusu hakkında bir farkındalık oluşturularak, mağduriyetlerin önüne geçilebileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel