Laz Rover yollarda

Trabzonlu mobilya ustası Mustafa Kaya, ahşaptan yaptığı 'Laz Rover' gündemde kalmaya devam ediyor.  Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı ile mobilya ustası Mustafa Kaya'nın yaptığı ahşap araba 'Laz Rover' ile Trabzon V

Laz Rover yollarda

Trabzonlu mobilya ustası Mustafa Kaya, ahşaptan yaptığı 'Laz Rover' gündemde kalmaya devam ediyor.  Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı ile mobilya ustası Mustafa Kaya'nın yaptığı ahşap araba 'Laz Rover' ile Trabzon Valiliği önünde tur attı.

Otomobili yakında inceleyen Vali Kızılcık, “Beşköy beldemizin iki ustasını ve belediye başkanını tebrik ediyorum. Karadeniz insanının becerikliliğini, üretkenliğini bir kere daha ortaya koymuş oldular. Son yıllarda başbakanımızın yerli otomobil yapma hususunda bir arzusu vardı. Dünyada fark edilen istikrarlı bir ülke konumundayız. Yeni markalar yaratma peşindeyiz. Bu anlamda bu kardeşlerimizin yaptığı bu güzel inevasyonun bu alanda  daha büyük şirketlerimize esin kaynağı ve örnek olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Köprübaşı Beşköy’de ağaç işçiliğinin iyi bir noktada olduğunu belirten Kızılcık, “Arkadaşlarımız genç yaşta bu eseri ortaya koymuşlar ise bize düşen onların önünü açmak ve katma değeri yüksek ürünleri üretmelerini sağlamaktır. İnşallah bu eser İstanbul ve Ankara günlerinde de görücüye çıkar” dedi.
 
 
Beşköy Belediye Başkanı Narmanlı ise, “Amacımız yöremizde neler yapabildiğimiz göstererek beldemizi ve yöremizi tanıtmaktır. Mustafa ve Hasan isimli marangoz ustalarımız ile böyle bir proje ortaya çıkardık. Yaklaşık 30 bin TL’ye mal olmuş bu aracımızın maddiyatından çok düşünce ve fikriyatı çok önemliydi. 3 aydan beri bu projeyi yürütüyorduk. Çok güzel bir sonuç aldık. İnşallah bunu Ankara ve İstanbul’da da görücüye çıkaracağız” dedi.
 
Vali Kızılcık daha sonra Belediye Başkanı Narmanlı’nın kullandığı bu araçla valilik önünde tur attı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel