Kuzu: İlk Turda Cumhurbaşkanı!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, cumhurbaşkanlığı adaylığı için yapılan anketlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda kazanacağı sonucunun çıktığını söyledi.AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nın Levent

Kuzu: İlk Turda Cumhurbaşkanı!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, cumhurbaşkanlığı adaylığı için yapılan anketlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda kazanacağı sonucunun çıktığını söyledi.

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nın Levent’te açtığı ‘Üye Kaydı’ standını ziyaret eden TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, gazetecilerin yaklaşan cumhurbaşkanlığı ile ilgili sorularını yanıtladı. Seçmene seslenerek mesaj veren Kuzu, “Hizmete ağırlık vermek lazım, artık dönem hizmet dönemidir. Basmakalıp oy verme dönemi geçti artık’’ dedi.

CHP’nin aday gösterdiği ismin halk nezdinde de kabul görmediğine dikkat çeken Kuzu, “CHP adayının Türkiye genelinde karşılık bulmadığı gibi bu bölgede de karşılık bulmadı. CHP seçmeninde ciddi kaygı var. Bir tarafta yılların hizmetini vermiş Tayyip Bey, diğer tarafta Ekmeleddin Bey. Ben de kendisini yıllardır tanırım. Üniversitede birlikte çalıştık. İyi bir insan olabilir. O ayrı konu. Ama asıl olan siyasette pişmiş, halkın derdini bilip, halkla kucaklaşabilmektir” diye konuştu.

Burhan Kuzu, “Ben muhalefet partilerinin bu işi bilen birini aday olarak koymalarını isterdim” şeklinde konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı için yeterli olup olmadığı sorulan Kuzu, “Birikim olarak kendisi ayrı bir konu, bilim adamı olarak o tarafını ben tartışmam. Bilim adamlığıyla siyaset ayrı bir konudur. Bilim adamı olmasının karşılığını siyasette bulamayabilir” ifadelerini kullandı.

“TAYYİP BEY İLK TURDA CUMHURBAŞKANI ÇIKAR”

Cumhurbaşkanı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çok fazla şansının olmadığını belirten Kuzu, “Elimizde yapılan anketler var. Bu anketlere göre Tayyip Bey ilk turda cumhurbaşkanı çıkar. Tayyip Bey’in halkta karşılığı var. Halkımız kadirşinastır. Emeğe değer verir. İnşallah iyi olacak’’ diye konuştu.

Kuzu, yaptığı açıklamasının ardından partililerle bir süre sohbet ettikten sonra buradan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler