Kurtulmuş gerçek hedefi açıkladı

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Süleyman Şah Üniversitesi Siyaset Okulu'nda çarpıcı açıklamalar yaptı. Süleyman Şah Üniversitesi Siyaset Okulu Dersine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Toplum

Kurtulmuş gerçek hedefi açıkladı

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Süleyman Şah Üniversitesi Siyaset Okulu'nda çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
Süleyman Şah Üniversitesi Siyaset Okulu Dersine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Toplumun tüm kesimleri süreç çözümünde akil adam konumundadır. Herkes bu sürece katkı sağlamalıdır.”dedi.
 
Süleyman Şah Üniversitesi (SSU) Hayriye Dumankaya Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen Siyaset Okulu Dersleri “Medeniyet Okumaları” konulu derste öğrencilerle biraraya gelen  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
AK PARTİ'NİN ÖNCELİKLİ
 
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, akil adamlar konusunda kendisine yöneltilen bir soruya şu sözlerle cevap verdi: “Akil adamlar konusunda siyasi irade tarafından bir açıklama yapılmadı. Siyasetin buradaki görevi toplumu bilgilendirmektir. Medya organları, Üniversiteler, Köşeyazarları ve bütün STK’lar birer akil adam pozisyonundadır. Bu süreçte herkes akil adam olarak davranmalıdır. Ortada ilk defa bu şekilde var olan güçlü ve kendinden emin siyasi bir irade var. Problemi çözmek için kararlı adımlar atılıyor.”dedi.
 
“Öncelik akan kanın durmasıdır”
 
Kurtulmuş, açıklamalarına şu ifadelerde devam etti: “Terör örgütü PKK’nın silah bırakması şu anda gündemde olan bir konu. Bu problem askeri güçle çözülebilecek bir durumda değildir. Şu anda dağlarla olduğu tahmin edilen  terörist sayısı toplam 4-5 bin civarındadır. Bu rakam her yıl ortalama aynıdır. Biz dağdaki teröristleri askeri güçle ne kadar azaltsak bile rakam her yıl aynı kalmış. Askeri güç politikası devam ettiği sürece sayıyı ne kadar azaltırsanız azaltın terörist sayısı o oranda artmaya devam edecektir. “
 
Hedeflerinin akan kanı durdurmak olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, “Kanı durdurmanın dışında kalan konular bu kadar önemli değil. Terör örgütü silahları bıraktıktan sonra suç işlemeyenlerle ilgili yapılabilecekler gündeme alınır. Türkler ve Kürtler ne zorunluluktan ne de mecburiyetten birarada yaşamaktadır. Türkler ve Kürtler birbirlerini istedikleri için birarada yaşamaktadır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel