Kurt: "Namussuzluk yapmadık"

TGİAD Başkanı Cafer Kurt, Trabzon’un Yalıncak Beldesi Gülyalı Mahallesi havaalanı mevkiinde bulunan Arsa ve tesislerinin Araplara verilmesine sitem etti. Trabzon Genç İş Adamları Derneği (TGİAD) Şube Başkanı Cafer Kurt, beraberindeki iş adamlarıyla Trabzo

Kurt: "Namussuzluk yapmadık"

TGİAD Başkanı Cafer Kurt, Trabzon’un Yalıncak Beldesi Gülyalı Mahallesi havaalanı mevkiinde bulunan Arsa ve tesislerinin Araplara verilmesine sitem etti.

 

Trabzon Genç İş Adamları Derneği (TGİAD) Şube Başkanı Cafer Kurt, beraberindeki iş adamlarıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada, Trabzon İl Özel İdaresi’ne ait arsanın Arap girişimcilere verilmesine tepki koydu.

 

TGİAD A.Ş. adında bir şirketlerinin olduğunu ve bu şirketin projedeki otelin yanı sıra 3 otel daha yapabilecek gücünün bulunduğunu belirterek, “Bizler huzuru ve istihdamı artırmak adına çalışan kurumlarız. Dedik ki Hilton yapmıyorsa biz yapabiliriz. Mali ve bilgi birikime sahibiz dedik. Geldiğimiz bu süreçte TGİAD A.Ş. adında bir şirket kurduk. Bu şirketin mali yeterliliği değil bu oteli, bu otelin 3 katını yapacak güçtedir. Turizm sektöründe dernek olarak da Trabzon’un gerçeğinin turizm ve madencilik olduğunu savunan bir kurumuz. Trabzon Özel İdare’ ait arazide Hilton’a verilen ve daha sonra iptal edilen araziyle ilgili bizler Trabzon’a Trabzonlulara sahip çıkmış iş adamları olarak buraya sahip çıkmak istedik. Bizler buradayız dedik. Ama olmadı Araplara verdiler bu arsayı” dedi.

 

BİZ NAMUSSUZLUK YAPMADIK

“Namussuzluk yapmadık, adamlık yaptık bu şehre. Niye bize değil de yabancıya 3 aydır uğraştık bu dosyayla anlamadık biz. Yazık günah değil mi şu insanlara” diyen Kurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu oteli Ramada ile birlikte yapmaya karar vermiştik. İsmi de Ramada Plaza olacaktı. Ramada otel bunun işletmeciliğini yapaktı. Benim demek istediğim şu Trabzonlu iş adamlarının yapacağı yatırımları neden yabancılar yapsın ki. Amaç nedir gerçekten çok üzücü bu olay. Yabancılar gelecekse Çimento Fabrikası ve dengi projeler için gelsin. Yani biz zaten diğer projeleri yapabiliriz. Niye yabancılar yapsın bu projeyi kırgınız bu anlamda. Bizim için bu oteli yapmak çok zor değil. Sayın vali bunu görmek istemedi sanırım, komisyon bunu görmek istemedi sanırım. Niye benim vergim Trabzon’da olmasın. Niye burada çalışan kardeşlerimiz sizler ve bizler gibi bireylerden olmasın. Biz Trabzon’da bu ortaklık mantığını göremedik. Biz dedik ki bu ortaklık mantığını kendimiz yaşatalım. Bu şehrin iş adamları olarak 100 milyon dolarlık yatırımlar yapabiliriz. Bize yatırımcı gelecekse 500 milyon dolarlık, 1 milyar dolarlık yabancı yatırımcılar gelsin”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel