Kurban kesimi için yeterlilik sınavı

 Trabzon Belediyesi, Trabzon İl Müftülüğü ve Trabzon Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası, kurban kesme işleminin ehil insanlar eliyle yapılması için ‘Kurban Kesimi Yeterlilik Sınavı’ düzenleyecek.  18.10.2012 Perşembe günü saat 09.00’da Trabzon Belediye Mezb

Kurban kesimi için yeterlilik sınavı

 

Trabzon Belediyesi, Trabzon İl Müftülüğü ve Trabzon Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası, kurban kesme işleminin ehil insanlar eliyle yapılması için ‘Kurban Kesimi Yeterlilik Sınavı’ düzenleyecek. 
 
18.10.2012 Perşembe günü saat 09.00’da Trabzon Belediye Mezbahasında uygulamalı olarak yapılacak sınavı başarıyla tamamlayanlara aynı gün saat 14.00’de kurban kesimi için dini bilgiler, hijyen, çevre kirliğinin önlenmesi, kurban etlerini saklanması ve yaşanabilecek mesleki kazalarla ilgili bilgilendirme semineri, ardından da sertifika verilecek.
 
Kurban Kesimi “Yeterlilik Sertifikası” almak isteyen kasaplar başvurularını, Cumhuriyet Caddesi, Esnaf Sarayı 3. kat No:3’te bulunan Trabzon Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası’na bizzat yapabilecekleri belirtildi.
 
Geçen yıl ve daha önceki yıllarda verilen kurban kesim yeterlilik belgelerinin de yenilenmesinin zorunlu olduğu, sertifikalarını yenilemek isteyen kasaplar iki resim, kimlik fotokopisi ve eski sertifikaları ile birlikte Trabzon Kasaplar ve Celepler Odası’na başvurarak belgelerini yenileyebilecekleri kaydedildi.
Öte yandan ‘Kurban Kesimi Yeterlilik Sınavı’ ile ilgili daha geniş bilgi almak isteyen vatandaşlar Trabzon Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası’nın (0462) 322 34 67 nolu telefonuna başvurabilecekleri öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler