Kurak kış turizmcilere bakın ne yaptırdı!

Gümüşhane-Trabzon il sınırındaki 2100 rakımlı Zigana Dağı'nda bulunan turistik tesislerin işletmecileri kar yağmadığı için zor günler geçiriyor. Doğu Karadeniz'in en önemli kayak merkezlerinden Gümüşkayak Tesisleri'nde bulunan 800 metrelik kayak pistinde,

Kurak kış turizmcilere bakın ne yaptırdı!
Gümüşhane-Trabzon il sınırındaki 2100 rakımlı Zigana Dağı'nda bulunan turistik tesislerin işletmecileri kar yağmadığı için zor günler geçiriyor.
 
Doğu Karadeniz'in en önemli kayak merkezlerinden Gümüşkayak Tesisleri'nde bulunan 800 metrelik kayak pistinde, Ocak ayının sonlarına yaklaşılmasına rağmen kar bulunmuyor. Bölgedeki turizm işletmecileri ve kayak severler, umutla kar yağmasını bekliyor.
 
Gümüşkayak Tesisleri Mekanik Tesis Sorumlusu Bayram Yakut yaptığı açıklamada, 30 yıldır Zigana'da bulunduğunu, bu yıl yaşanan kuraklığa daha önce tanık olmadığını söyledi.
 
Kış mevsiminde ilk defa böyle sıcak ve kuraklıkla karşı karşıya kaldıklarını belirten Yakut, "Hava sıcaklığının mevsim normallerinin çok üzerinde seyrettiği bir kış mevsimi yaşıyoruz. Şu anda 2 bin 200 rakımdayız ve hava sıcaklığı yaklaşık 10 derece. Ocak ayının yarısını geçtik. Kar olmayışı bizi olumsuz etkiliyor. Şu anda gelen giden yok. Kar bekliyoruz, inşallah yağar, Zigana cıvıl cıvıl olur, biz de insanlarımıza hizmet eder, turizmden payımızı alırız" dedi.
 
-"Ömrüm bu dağlarda geçti, böyle kuraklık görmedim"
 
Zigana Dağı'nda turistik tesis sahibi Hüseyin Eroğlu ise bu sezon aralık ayı başında kar yağdığını ve Zigana Dağı'da kar kalınlığının yaklaşık 30 santimetreye ulaştığını ifade ederek, "O da eridi gitti. Bu güneşe kar dayanmaz. Ömrüm bu dağlarda geçti, böyle kuraklık görmedim. İnşallah bundan sonra kar yağar, yoksa durumumuz kötü. Otlarımız olmaz, hayvanlarımız aç kalır. Çok zor durumdayız, sularımız bile kesilmek üzere. Bu dağlarda kar şenliği yapıyoruz, kar olmayınca onu da yapamayacağız" diye konuştu.
 
Kar olduğu zamanlarda kayak severlerin günübirlik de olsa tesislere geldiğini anlatan Eroğlu, "Vatandaşlar geldiğinde dağımız canlanıyor, bize de ekonomik yönden önemli katkı sağlıyor. Kar olmayınca kayak severler de müşterilerimiz de gelmiyor. Şu anda en kötü kış günlerini yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Eroğlu, bir hafta içinde kar yağışı olmaması halinde kar duasına çıkacaklarını da kaydederek, "Geçen hafta cuma namazı sonrası kar duası yaptık. Bu hafta içerisinde kar yağmaması halinde buradaki tesis sahipleri ile kar duasına çıkacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel