Kültür köprüsü kurmaya geldi

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov, görev süresi boyunca Rus kültürü ile Karadeniz Bölgesi arasında bir kültür köprüsü kurmaya çalışacağını söyledi. Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret eden Başkonsolos Talanov, Rusya i

Kültür köprüsü kurmaya geldi

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov, görev süresi boyunca Rus kültürü ile Karadeniz Bölgesi arasında bir kültür köprüsü kurmaya çalışacağını söyledi. 

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret eden Başkonsolos Talanov, Rusya ile Türkiye’nin eskiden beri komşu olduğunu belirterek, “Birbirimize destek vermeli ve barış içinde yaşamalıyız” dedi.
 
Karadeniz bölgesinin turizm potansiyelinin bilincinde olduğunu ve bu bölgedeki turizmi geliştirmek için Rusya’nın gerekli katkıyı sağlayacağını ifade eden Talanov, geçtiğimiz yıl Türkiye’ye gelen 3 milyon Rus turistin yüzde 90’ının Akdeniz bölgesindeki illeri tercih ettiğini hatırlatarak, “Rusya’da Karadeniz bölgesinin tanıtımı bu açıdan çok önemlidir. Tanıtım sadece turistik acenteler aracılığıyla değil, konsolosluğumuz aracılığıyla da yapılabilir.
 
Tanıtım için her zaman sizlere yardımcı olmaya hazırım. Bu konuda daha çok işadamları aracılığıyla yapılması gereken çalışmalar, projeler var. Trabzon’da iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek bir proje var ve görüşmeler halen devam ediyor. Gümüşhaneli işadamlarının bu tür projelere katılması ile iliniz ekonomik açıdan katkı alacaktır” diye konuştu. 
 
Turizm sektörü ve diğer sektörlerde yapılacak projelerin hayata geçmesinde Gümüşhane’yi transit yol olarak gördüğünü kaydeden Talanov, Türk ve Rus işadamlarının ortaklaşa yapacağı her türlü projeye ellerinden gelen desteği vereceklerini, turizmin özellikle iki ülkenin iş ilişkilerini geliştireceğini belirterek, bölgesel alanda yapılan projelerin başarılı olacağına inandığını ve ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.
 
Gümüşhane’de gezilecek tarihi turistik çok sayıda bölgenin varlığını öğrendiğini dile getiren Talanov, Rusya’dan Türkiye’ye gelen turistlerin birçoğunun kayak yapmak üzere Palandöken, Sarıkamış ve Uludağ gibi kayak merkezlerini tercih ettiğini belirterek Gümüşhane’nin turizm alanında potansiyelinin olduğunu düşündüğünü ve turistik alanda yapılacak bazı projelere destek olmak istediklerini ifade etti.
 
“GÜMÜŞHANE TURİZM AÇISINDAN ÇOK ELVERİŞLİ”
 
Türk kültürüne ait birçok tarihi eser ve tarihi kentlerin bulunduğu Gümüşhane’nin turizm açısından elverişli olduğunu kaydeden Talanov, “Rusya, Karadeniz bölgesinin turizmini geliştirmek için de gerekli katkıyı sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 
 
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ise Başkonsolos Talanov’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu. Rusya ile Türkiye’nin kadim dost ve komşu olduğunun altını çizen Vali Mayda, “Bizim inancımızda komşu hakkı anne baba hakkı gibi görülür bu yakınlık bizim karşılıklı iyi ilişkiler içinde ekonomik katkı sağlamak amacıyla kullanmalıyız” ifadelerini kullandı. 
 
Başkonsolos Talanov ile bilgi ve tecrübe paylaşımın konusunda sürekli işbirliği içinde olacaklarını dile getiren Vali Mayda, şöyle konuştu: 
 
“Gümüşhane’nin Zigana Kayak merkezi ve yakın zamanda bitmesi planlanan Süleymaniye kış sporları merkezi var. Tarihi doku ve kültürel değerler ile yaylaları turizm açısından ilin önemli potansiyelleri olarak görünmektedir.
 
Sayın Talanov’u vakitleri olduğunda ilimizin tarihi ve turistik alanlarında gezdirmek isteriz. Bunların tanıtımını yaparak, il ekonomisine katkı sağlamak çok önemli. Ulaşım açısından halen devam eden duble yol çalışmaları 2013 Aralığında bitecek ve Trabzon ili ile ulaşım daha yakın hale gelecek. Bu güzergâh üzerinde kendilerine yardımcı olmak isteriz.
 
İşadamlarıyla değişik ülkelere DOKA aracılığıyla geziler düzenliyoruz bu anlamda Rusya ile de karşılıklı görüşme ile tanıtım yapabiliriz. Sayın Başkan Putin’in bu 100 milyarlık öngörüsü bizi de sevindirecek müjde olarak görüyoruz, dolayısıyla ülkeler arasında artan iş hacmi bölgemize ve ilimize katkı sağlayacak ve bundan faydalanacağız.
 
Gümüşhane sahip olduğu kültür miraslarıyla adeta bir açık hava müzesi olduğunu öne süren Vali Mayda, kültür turizmine doğa ve eko turizminin de katılması gerektiğini belirterek,
 
Zigana Dağları ve Çimen Dağlarının muhteşem doğası, florası ve faunası hem ekolojik anlamda hem de turizm anlamında önümüzdeki yakın dönemde çok iyi bir şekilde değerlendirilecektir. Turizmin çeşitlendirilebilir anlamında çoğaltılması ilimize ayrıca bir değer katacaktır. Bunu hedeflemekteyiz. Ayrıca Sayın Talanov Gümüşhane’nin turizm elçisi olsun istiyorum.”
 
Vali Mayda daha sonra ziyaretin anısına Başkonsolos Talanov’a Karaca Mağarası rölyefi ve Pestil Köme hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler