KTÜ'ye helikopter pistinde sona gelindi

 Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve yardımcıları Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.  Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Rektör Baykal ve beraberind

KTÜ'ye helikopter pistinde sona gelindi

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve yardımcıları Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Rektör Baykal ve beraberindekiler kısa bir süre sohbet ederken, Rektör Süleyman Baykal ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yılbaşında işten çıkartılan hastane çalışanları ile ilgili soruları cevaplayan Rektör Baykal, yeni kurulacak olan Acil Binası'nda ihtiyaç duyulması halinde işten çıkartılan personelin değerlendirileceğini söyledi. 
 
KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yanında yapılan Acil karşısına kurulacak ambulans helikopter pistinin hazırlıklarının son safhaya geldiğini ve pistin ihalesinin Özel İdare tarafından yapıldığını belirten Rektör Baykal, "Burasının ihalesi Özel İdare tarafından yapılıyor. Yatırım planına alındı, şu an izinleri alınıyor. Bunun için Ankara'dan özel izin gerekiyor. Projesi yapıldı, hazırlandı.
 
Büyük bir ihtimalle ilerleyen günlerde inşaatına geçilmiş olur. İhalesini biz yapmıyoruz, Özel İdare yapıyor. Orada yeni yapılan bir Acilimiz var. Orası çok özellikli bir bina. Oraya ekstra malzemeler alınacak, onlar da ihale aşamasında. Yaklaşık 4,5 milyon TL'lik bir proje. Malzeme alımlarıyla ilgili planlama yapılıyor, inşaat aşamasında Malzemeler özellikle yurt dışından ithal ediliyor. İnşallah yeni yılda içine girmiş oluruz" dedi.
 
Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşanan hasta yoğunluğu ili ilgili zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Rektör Baykal, "Hasta yoğunluğu bakımından üzerimizde çok yük var. Belli bir noktadan sonra hastalar malesef kopuyor. Sabah gelen hastalarımız gününü orada geçiriyor. Bu yoğunluk belli noktalardan sonra ilişkilere yansıyor. İnanın bir Rektör olarak telefon ettiğimde beni tanıyana, algılıyana kadar bazen fırça bile yediğim oluyor.
 
Çünkü fazla yoğunluk içersinde kopuyor. Biz sürekli olarak sayımızın artırılmasını teklif ediyoruz. Bizim gibi diğer tıp fakülteleri de dertli. Sağlık Bakanlığı'nın bu anlamda, sağlıkla ilgili kurulların bakışı KTÜ'ye negatif. Örneğin bizde Kalp Damar Cerrahisi'nde 2 asistan. Ahi Evren'de ise 10 civarında asistan var. Onlarda 1 tane öğretim görevlisi var bizde 5 tane var. Malesef bu anlamda olumsuzluklar yaşıyoruz" diye konuştu.
 
Farabi Hastanesi'nden çıkartılan işçilerle ilgili görüşlerini dile getiren Rektör Baykal, bu konuda çok zor da olsa bir karar verdiklerini belirterek, "340 işçi ile çalışmak üzere 3 firma ile anlaşmıştık.
 
Hizmet satın almışız. Ancak gördük ki hastanede döner sermaye kaynaklı ihtiyaç ne zamana kadar. Bunu nasıl minimum ile gösterebiliriz. Döner sermaye kaynakları malesef negatif. Döner sermaye para miktarının azalması hizmete yansıyor. 270 işçi ile ihtiyaçlarımızın giderebileceğimizi hesapladık. Yılbaşında 270 işçi olarak ihaleye çıkıldı. Değişim arasındaki farkla iş akdi sonlanmış oldu. Bunu yaparken çok düşündük. Kimsenin işsiz kalması hoş bir şey değil. Dolayısıyla bu kurumun devam etmesi lazım. Dolayısıyla dışarda kalan işçilerimiz oldu. Döner sermayenin kriz yaşaması durumunda 350 işçinin dışında aşağı yukarı bine yakın döner sermayeden beslenen işçi var.
 
Bunun yılbaşına, kış şartlarına raslaması söyleniyor. Sonuçta ihalenin değişim tarihi var. Şimdi mahkeme sürecindeyiz. Mahkeme süreci sonlanacak biz de katlanacağız. İnşallah döner sermaye şartları iyileşir , Yeni Acil açılır ihtiyaç duyulursa yine o insanları değerlendiririz. Hoşumuza gitmese bile bu kararı almak zorundaydık. Benim o işçilerle ilgili şu çıksın bu çıksın şeklinde şeklinde bir tasarrufum olmadı. Arkadaşlara şunu söyledim; 'Elinizi vicdanınıza koyun seçerken bu anlamda dürüst olun.' Onlarda dürüst davrandıklarına inanıyorum. keşke hiç olmasaydı" şeklinde konuştu.
 
Rektör Baykal, Diş Hekimliği Binası için proje hazırladıklarını ve binanın başka bir yere yapılacağını belirtirken otopark konusunda da yerin hazır olduğu ancak bazı konuları aşamadıklarından yakındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel