KTÜ'lülerden zam protestosu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi'ne üye bir grup öğrenci, kentte tartışma yaratan dolmuş zamlarını protesto eden bir basın açıklaması yaptı.  Trabzon Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik öğrenci grubu, ellerinde "Üniversitel

KTÜ'lülerden zam protestosu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi'ne üye bir grup öğrenci, kentte tartışma yaratan dolmuş zamlarını protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

 

Trabzon Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik öğrenci grubu, ellerinde "Üniversitelilere öğrenci tarifesi uygulansın", "Zam talebi reddedilsin", "Dolmuş zamları durdurulsun", "Müşteri değil öğrenciyiz" yazılı pankartlar taşıdı. Öğrenci Kolektifi adına açıklama yapan Fidel Çakmak, Trabzon halkının ulaşım hakkı dolmuşçuların kar hırsına kurban edilemez. Hepimiz öğrenciyiz, resmi öğrenci tarifesi istiyoruz. Müşteri değil halkız, yolunacak kaz değil öğrenciyiz" dedi. Öğrenciler daha sonra slogan atarak olaysız şekilde dağıldı.

 

Bu arada Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliğiÆnin onaylamamasına rağmen Şoförler Odasının dolmuş ücretlerini siviller için 1.25 liradan 1.50 liraya, öğrenciler için de 90 kuruştan 1.25 liraya çıkarması Belediye Meclisinin bugün yapılan olağanüstü toplantısında görüşüldü. CHPli üyelerin oy kullanmadığı toplantıda AK Partili üyelerin oylarıyla dolmuş ücretlerinde Şoförler Odası tarafından yapılan artışlar kabul edildi.

 

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, zam artışını onaylama yetkisinin kendilerinde olduğunu belirterek Şoförler Odasını hukuksuzluk yapmakla suçlamış ve yargıya gideceğini bildirmişti. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğu ise, bugün yapılan meclis toplantısında, Kaos ortamı oluşursa belediyelerin bu konuya müdahil olma yetkisi vardır. Halkımızı ve şoför esnafımızı mağdur etmemek için böyle bir yolu başvurduk. Esnaf Odaları Birliğini de bu toplantıya davet ettik ancak gelmediler. Konuyla ilgili hukuki boyutunu kendileri bilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel