KTÜlülerden suç duyurusu!

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) dün öğrencilerle polis arasında yaşanan arbede nedeniyle, öğrenciler polis ve özel güvenlikçiler hakkında suç duyurusunda bulunacak. KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bazı öğrenciler dün yaşanan olaylar nedeniyle, Rektörl

KTÜlülerden suç duyurusu!

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) dün öğrencilerle polis arasında yaşanan arbede nedeniyle, öğrenciler polis ve özel güvenlikçiler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bazı öğrenciler dün yaşanan olaylar nedeniyle, Rektörlük binası önünde basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına açıklama yapan Zübeyde Makar, dün demokratik değerlerin ve insan haklarının ayaklar altına alındığı bir gün yaşadıklarını savundu.

Basın açıklaması yapmak amacıyla kongre merkezine yürümek istediklerini belirten Makar, ''Acımasızca bir saldırıya uğradık. Coplandık, biber gazına maruk bırakıldık. Otobüslere alınırken sürekli tekme ve tokatlarla darp edildik. Otobüslere bindirildiğimizde ise şiddet artarak devam etti. En temel demokratik haklarımızdan birisini, protesto hakkımızı kullanmak istediğimiz için şiddetle susturulmak istendik'' dedi.

Makar, yaşanan olaylarla ilgili olarak dilekçe hazırladıklarını, bu dilekçeleri KTÜ Rektörlüğüne ve Trabzon Cumhuriyet Savcılığına vereceklerini de ifade ederek, polis ve özel güvenlikçiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Grup daha sonra üniversitede dün yaşanan olaylar aleyhine slogan attı.

Bazı öğrenciler, kendilerini görüntüleyen sivil güvenlik güçlerine de tepki göstererek çekim yapmamalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler