KTÜ'lü öğrenciye bakın nasıl ceza!

Kars'ta kavga ettiği bir kişiyi yaraladığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisine, mahkemece, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında 2 ay boyunca haftada bir gün kitap okuma cezası verildi. Alınan bil

KTÜ'lü öğrenciye bakın nasıl ceza!

Kars'ta kavga ettiği bir kişiyi yaraladığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisine, mahkemece, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında 2 ay boyunca haftada bir gün kitap okuma cezası verildi.

Alınan bilgiye göre, Kars'ın Arpaçay ilçesinde yaşayan iki ailenin ineklerinin arazide otlarken birbirine karışmasının ardından taraflar arasında tartışma çıktı.

 

Kavgaya dönüşen olayda, KTÜ Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Müjdat K, tartıştığı aynı aileden Ali K'yi döverek yaraladı.

 

Olayda, Ali K'ye hakaret ettiği de belirtilen Müjdat K'ye daha sonra Arpaçay Asliye Ceza Mahkemesinde ''basit yaralama'' ve ''hakaret'' suçlarından dava açıldı.

 

Davayı bir süre önce karara bağlayan mahkeme, Trabzon'daki KTÜ'de okuyan sanığa denetimli serbestlik uygulaması kapsamında, 2 ay boyunca haftada bir gün kitap okuma cezası verdi.

 

Mahkemece verilen cezanın kesinleşmesinin ardından Müjdat K'nin cezasının infazına başlandı.

 

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi'ne gelerek buradaki kütüphanede kitap okuyan sanık, kurallara uyması halinde cezasını çekmiş sayılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel