KTÜ'lü Öğrenciler Dolmuş Zamlarına tepkili

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi’ne üye bir grup öğrenci, düzenledikleri yürüyüşle kent içindeki dolmuş zamlarını protesto etti. Daha önce dolmuş zamlarına ilişkin yaptıkları eylemlerin boş safsatalar olduğunu anladıklarını be

KTÜ'lü Öğrenciler Dolmuş Zamlarına tepkili

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi’ne üye bir grup öğrenci, düzenledikleri yürüyüşle kent içindeki dolmuş zamlarını protesto etti. Daha önce dolmuş zamlarına ilişkin yaptıkları eylemlerin boş safsatalar olduğunu anladıklarını belirten öğrenciler, bu kez farklı bir yöntem deneyerek dolmuşlara daha fazla zam yapılması gerektiğini savundu. Yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı yürüyüş tulum ve kemençe eşliğinde oynana horonla son buldu.

KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 150 kişilik öğrenci grubu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantini önünde toplanarak, Rektörlük binasına kadar yürüdü. ‘Bir lira 75 kuruş yetmez dolmuş 5 lira olsun. Daha fazla zam istiyoruz’ şeklinde yazılı pankart taşıyan öğrenciler, ‘Müşteri değil öğrenciyiz, bu zamlar yetmez ama daha fazla zam’ şeklinde sloganlar attı. Yürüyüşe bir öğrencin elinde direksiyonla katılması dikkat çekerken, bazı kız öğrenciler ise bisikletlerle katılarak arkadaşlarına destek oldular.

Rektörlük binası önünde grup adına bir açıklama yapan Onurcan Dalkılıç, daha öncelerde dolmuş zamlarına ilişkin yaptıkları eylemlerin boş safsatalar olduğunu, bundan sonra da daha fazla zam yapılması gerektiğini belirterek, “Daha önce bir bu zamlar için pek çok eylemde bulunduk. Ancak geçte olsa tüm bunların boş safsatalar olduğunun farkına vardık. Bunun için bir karar aldık ve yardıma muhtaç dolmuş sahiplerine yardım kampanyaları başlattık. Artık burslarımızı muhtaç dolmuş sahiplerine bağışlıyoruz. Dolmuş ücretleri 5 lira olana kadar dolmuşlara binmeyeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından öğrenci grubu Rektörlük binası önündeki alanda tulum ve kemençe eşliğinde horon oynadıktan sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler