KTÜ'lü öğrenciler 11 gündür eylem yapıyor

KTÜ Rektörlük binası önünde toplanan bir grup öğrenci, üniversitede bulunan farklı öğrenci grupları tarafından pankartlarının alındığını ve saldırıya uğradıklarını iddia ederek basın açıklaması yaptılar. ‘AKM’yi istiyoruz alana kadar gitmiyoruz’ yazılı pa

KTÜ'lü öğrenciler 11 gündür eylem yapıyor
KTÜ Rektörlük binası önünde toplanan bir grup öğrenci, üniversitede bulunan farklı öğrenci grupları tarafından pankartlarının alındığını ve saldırıya uğradıklarını iddia ederek basın açıklaması yaptılar. ‘AKM’yi istiyoruz alana kadar gitmiyoruz’ yazılı pankart açan kız öğrenciler, adına konuşan Nergis Dikici, oturma eylemlerinin 10’uncu gününde üniversitede bulunan bazı öğrenci grupları tarafından eylemde kullandıkları pankartı alarak kaçtıklarını ve saldırıya uğradıklarını ileri sürdü.
Özel güvenlik ekiplerinin yaşananlara geç müdahale ettiğini iddia eden Dikici, şöyle konuştu:
 
“Oturma eylemimizin 10’uncu gününde faşist bir öğrenci grubunun saldırısına uğradık. Eylemimize devam ederken bu kişiler pankartımızı takılı olduğu ipten sökerek derneklerine kaçtı. Peşlerinden koştuğumuzda dernekte bulunanların sözlü tacizinin yanında itelenerek dışarı atıldık. Güvenlik çalışanları onlara müdahale etmemek bir yana içerde pankartın yer almadığını söyledi. Başlattığımız eylemde 3 kez güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradık. Bu olaylar basında yer almasına rağmen rektör yaşananları neden görmezden geldi.”
 
img_6725.jpg
 
Açıklamanın ardından kız öğrenciler Atatürk Kültür Merkezi (AKM) salonunun tiyatro oyunları için kendilerine verilmemesini protesto etmek için oturma eylemlerinde devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler