KTÜ'lü öğrenci yoğun bakımda!

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Metehan Tuna Göre'nin saldırıya uğrayarak darp edilmesi nedeniyle KTÜ Öğrenci Kolektifi grubu üyesi öğrenciler Fatih Devlet Hastanesi önünde

KTÜ'lü öğrenci yoğun bakımda!

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Metehan Tuna Göre'nin saldırıya uğrayarak darp edilmesi nedeniyle KTÜ Öğrenci Kolektifi grubu üyesi öğrenciler Fatih Devlet Hastanesi önünde tepki eylemi düzenledi.

Saldırıda ağır şekilde yaralanan öğrencinin babası Emin Göre, gösteriye katılarak saldırganlara ait fotoğrafları yırtarak, ‘Adalet istiyoruz’ dedi.

KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Metehan Tuna Göre'nin saldırıya uğraması KTÜ Öğrenci Kolektifi grubu üyesi öğrenciler ve öğrencinin ailesinin katılımıyla bir kez daha kınandı. Başına aldığı darbeler nedeniyle beyin kanaması geçiren Metehan Tuna Göre için tedavi gördüğü Fatih Devlet Hastanesi bahçesinde yaşananlara tepki vermek için eylem düzenlendi.

20140923aw200029_03.jpgÖĞRENCİLER TEPKİLİ

‘Mete için adalet için hepimiz tanığız’ yazılı pankart açan öğrenci grubu adına bir konuşma yapan Anıl Zengin, “KTÜ yönetimine sesleniyoruz. Bu saldırganlar KTÜ öğrencisidir. Üniversitemize kasten insan öldürmeye teşebbüs eden caniler giremez!. Soruşturma ve cezai işlemleri derhal başlatın. Mete’nin başına gelenler başkasının başına gelmemesi için KTÜ Öğrenci Derneği’ni derhal kapatın, katillerin arkasını sıvazlamaya son verin” dedi.

AİLE DE TEPKİ GÖSTERDİ

Ellerinde olayla ilgili gözaltına alınan kişilerin üniversitedeki bazı öğretim görevlileri ile birlikte çekinilmiş fotoğraflarını da gösteren gruba, saldırıya uğrayan Göne’nin ailesi de destek verdi. Gösteride Metehan Tuna’nın annesi Aliye Göne gözyaşlarını tutamazken, baba Emin Göne ise yaşananlara söz konusu saldırganlara ait fotoğrafları yırtarak isyan etti.

Oğlunun suçsuz olduğunu kaydeden baba Emin Göne, saldırganların dışarıda gezdiğini belirterek şunları söyledi: “Benim çocuğum burada yatıyor. Ona bunları yapanlar dışarıda geziyor. Benim oğlum hiç kimseye bir şey yapmadı. Benim oğluma saldıran o kişiyle üniversitede dekan da birlikte fotoğraf çekiniliyor. Adalet bu mu?. Bunların cezalandırılmasını istiyorum. Adalet bunun hesabını sormazsa ben soracağım”

KTÜ Öğrenci Kolektifi mensubu öğrencimler, açıklamanın ardından dağıldı.

KTÜ’YE SEVK EDİLECEK

Bu arada olayın ardından gözaltına alınan 3 kişiden A.M. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sağlık durumu ciddiyetini koruyan Metehan Göne’nin KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edileceği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler