KTÜ'lü mucitlerin büyük başarısı

Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) öğrencilerinin büyük başarısı.KTÜ Elektrik Elektronik bölümü öğrencileri geçtiğimiz ay içerisinde ODTÜ’de  yapılan Uluslar arası Robot Yarışması’nda 7. lik  ve 11.lik elde ettiler. 3 ayda tamamlanan ve 200 liraya mal ola

KTÜ'lü mucitlerin büyük başarısı

Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) öğrencilerinin büyük başarısı.KTÜ Elektrik Elektronik bölümü öğrencileri geçtiğimiz ay içerisinde ODTÜ’de  yapılan Uluslar arası Robot Yarışması’nda 7. lik  ve 11.lik elde ettiler. 3 ayda tamamlanan ve 200 liraya mal olan BALABAN61 isimli robot 197 robot arasından 7liği elde etti.

KTÜ Elektrik Elektronik Kulübü Robot Topluluğu  öğrencilerinin yaptığı BALANBAN61 ve KÖZEN-SARI isimli robotlar çizgi İzleyen robot kategorisinde başarı elde ettiler. Otoyollarda çizgi halindeki şeritleri takip eden araç üretebilmek için çizgi izleyen robot sistemini temel alan aracın içeriğinde çizgi sensörü,engel sensörü gibi farklı programlamalar  bulunuyor.Önümüzdeki yıllarda da bu yarışmaya katılacaklarını düşünen öğrenciler serbest kategoride yarışacaklarını söylediler.

HABER:  Elif KAYA - Müyesser ANİK / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel