KTÜ'lü gençten takdirlik davranış

Türkiye Şampiyonası yerine Van'daki depremzedelerin yardımına koşan Trabzon Yat ve Yelken Spor Kulübü sporcusu Deniz Başkır (22), kazandığı fair-play ödülünü de depremzedelere bağışladı.Trabzon Yat ve Yelken Spor Kulübü sporcusu Deniz Başkır, 25-29 Ekim 2

KTÜ'lü gençten takdirlik davranış

Türkiye Şampiyonası yerine Van'daki depremzedelerin yardımına koşan Trabzon Yat ve Yelken Spor Kulübü sporcusu Deniz Başkır (22), kazandığı fair-play ödülünü de depremzedelere bağışladı.

Trabzon Yat ve Yelken Spor Kulübü sporcusu Deniz Başkır, 25-29 Ekim 2011 tarihinde Aydın'ın Didim ilçesinde yapılan Türkiye Yelken Şampiyonası'na 2 gün kala 23 Ekim'de Van ve Erciş'te meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle harç ücretini dahi yatırdığı şampiyonaya katılmaktan vazgeçerek depremzedelerin yardımına koştu. Trabzon AKUT ekibinde gönüllü olarak yer alan Başkır, Van'da 4 gün boyunca arama kurtarma çalışmalarında görev yaptı. Bu sürede de enkaz altından 4 kişinin sağ çıkartılmasına yardımcı oldu.

Türkiye Şampiyonası yerine depremzedelerin yardımına koşan Başkır'ın durumundan haberdar olan Türkiye Yelken Federasyonu yetkilileri, yelkende 2011 yılının başarılı sporcularının ödüllendirildiği törende Başkır'ı da fair-play ödülüne layık gördü. Bu ödülün karşılığında kendisine 300 liralık çek verilen Başkır, bu parayı da Van'daki depremzedelere bağışladı.

Deniz Başkır, Trabzon Yat ve Yelken Spor Kulübü Başkanı Cem Yılmaz, yöneticiler ve sporcu arkadaşları ile Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti. Başkır, 300 liralık çeki depremzedelere ulaştırılmak üzere Vali Kızılcık'a verdi.

Vali Recep Kızılcık, genç sporcunun davranışının herkese örnek olması gerektiğini ifade etti. Sporcunun aynı zamanda sorumluluk sahibi, ilkeli gençlik demek olduğunu ifade eden Kızılcık, "Bu ilke çerçevesinde hareket ederek, önce vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin can güvenliği daha önemlidir düşüncesinden hareketle yarışmaya katılmayıp depremzedeleri kurtarmak için göstermiş olduğu örnek davranıştan dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Bu davranışın fevkalade önemli olduğunu dile getiren Vali Kızılcık, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü hele son dönemde ülkemizin spor anlamında içerisinden geçtiği sıkıntılı durumu göz önünde bulundurduğumuzda ne pahasına olursa olsun kazanma değil, sporun bir spor olduğunu; kardeşliğe, beraber yaşamaya ve birlikteliğe katkı sağlayan bir uğraşı olduğunu da göstermiş oldu. Bu centilmen ve sorumluluk sahibi insani davranışından dolayı kendisini tebrik ediyor ve bu davranışın örnek alınması gerektiğini düşünüyorum."

HERKESİ YARDIMA DAVET ETTİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Makine Mühendisliği Bölümü'nde okuyan genç sporcu Deniz Başkır, Türkiye Şampiyonası için Didim'e gitmeye hazırlanırken Van'daki depremi haber aldıklarını belirtti.

Başkır şöyle konuştu: "Şampiyonanın hazırlıklarını yaparken Van depremi meydana geldi. Başkanımız Cem Yılmaz ile iletişime geçtim ve depremzedelere yardım için Van'a gitmek istediğimi söyledim. Gerekli izinleri aldıktan sonra da Türkiye Şampiyonası yerine Van'a gittim. Orada da enkazdan 4 arkadaşımızı, kardeşimizi kurtardık." 2011 Yılının Yelkencileri ödül töreninde Yelken Federasyonu tarafından fair-play ödülüne layık görüldüğünü hatırlatan Başkır, ödül olarak verilen 300 liralık hediye çekini de Van'daki depremzedelere bağışladığını belirtti.

Van'daki dramı yerinde gören birisi olarak herkesi depremzedelere yardım etmeye davet eden Başkır, şu çağrıda bulundu: "Bütün herkesten beklentim; bu tür insani davranışlarda bulunmaları, sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları. Deprem bölgesindeki arkadaşlarımıza mümkün olduğunca ihtiyaçlarından feragat göstererek onlara yardımcı olmalarını isterim."

Trabzon Yat ve Yelken Spor Kulübü'nün yaklaşık 8 ay önce kurulduğunu ifade eden Başkır, "Didim'deki Türkiye Şampiyonası bizim için iyi bir tecrübe olacaktı. Böyle bir fırsatı kaçırmış olduk, artık bir sonraki Türkiye Şampiyonası'nı bekleyeceğiz." ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel