KTÜ'lü 3 öğrenci yargılanıyor!

Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)  öğrencisi Metehan Tuna Göre'yi geçen yıl döverek yaraladıkları iddia edilen 3 üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan üniversite

KTÜ'lü 3 öğrenci yargılanıyor!

Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)  öğrencisi Metehan Tuna Göre'yi geçen yıl döverek yaraladıkları iddia edilen 3 üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan üniversite öğrencisi sanıklar Alperen M, Emre U. ve Fatih Ç. ile müşteki KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Metehan Tuna Göre (25) ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmayı, mağdur ve sanıkların öğrenci arkadaşları ile CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de izledi. 

Duruşmada, Göre'nin avukatları, "kasten yaralama" suçundan yargılanan sanıkların "kasten öldürmeye teşebbüs"ten yargılanmaları gerektiğini belirterek, bu suça ilişkin yargılamanın da Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gerektiğini söyledi.

Sanık avukatların itirazlarını değerlendiren mahkeme de dosyaya "görevsizlik kararı" vererek, dava dosyasını Trabzon Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Duruşmanın ardından adliye önünde AA muhabirine açıklama yapan Göre, olay günü sanıklarca feci şekilde dövüldüğünü, kafasına bıçak sapıyla vurulduğunu belirterek, Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak sanıkların en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.

Saldırının ardından sağlık sorunları yaşadığını anlatan Göre, "Saldırı sebebiyle ayağım aksıyor, sağ elimde hissizlik var, hafıza sorunum var. Bunların dışında birçok sağlık sorunum var. Ayrıca babam da beyin tümörü var. Babam bu olaydan sonra bana üzüldüğü için beyin tümörü ilerledi, tekrar ameliyat olmak zorunda kaldı. Bu olayda tek mağdur ben değilim, ailem de mağdur oldu" dedi.

- "Öğrenciler düşüncelerini uygarca tartışmalı"

Milletvekili Aygün de Göre'nin darbedilmesi olayını basından öğrendiğini ve tedavisi Ankara'da yapılan Göre'ye yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çok vahim bir olay. Üniversiteler bilimin ve düşüncenin mekanları olmalı. Öğrenciler farklı görüşte olabilir ama böylesine bir saldırı kabul edilemez. Bugün de buraya adaleti aramaya geldik. Mahkeme, delillerin değerlendirilmesi yönünden dosyayı Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Suçlar cezasız kalmamalı. Öğrenciler de üniversitelerde düşüncelerini şiddet yönünden birbirlerine dayatmamalı uygar şekilde tartışmalı."

Bu tür olayların olmamasını dileyen Aygün, "Umarım adalet tecelli eder, dilerim bir daha bu tip olaylar yaşanmaz. Bunun mücadelesini yapıyoruz, onun için buradayız" diye konuştu.

Göre'nin avukatı Sercan Aran ise bir sanığın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanabilmesi için bir insanın ölmesine gerek olmadığını belirterek, kendi istekleri yönündeki mahkemenin kararının doğru olduğunu ifade etti.

Trabzon'da, 21 Eylül 2014 günü karşıt görüşlü öğrencilerin saldırısı sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Metehan Tuna Göre, 22 gün komada kalmıştı. Bu olayın ardından yakalanan sanıklar Alperen M, Emre U. ve Fatih Ç, hakkında "kasten yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından dava açılmıştı.

Mağdur ve sanık tarafın yakınları ve arkadaşlarından oluşan iki ayrı grubun adliye önünde toplanması nedeniyle çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler