KTÜ'den teşvik raporu

 KTÜ İİBF yayınladığı teşvik raporunda 5084’ün kayıt dışı işçileri kayıt altına aldığını, çok sayıda işveren yakınının sigortalı yapılmasına neden olduğunu, tekstil ve deri imalatçılarının büyük oranda yararlandığını, düşük karla çalışan sektörde rekabet

KTÜ'den teşvik raporu

 

KTÜ İİBF yayınladığı teşvik raporunda 5084’ün kayıt dışı işçileri kayıt altına aldığını, çok sayıda işveren yakınının sigortalı yapılmasına neden olduğunu, tekstil ve deri imalatçılarının büyük oranda yararlandığını, düşük karla çalışan sektörde rekabet ve istihdam avantajı sağladığını ancak göçü durduramadığını açıkladı.
 
5084’ün kaldırılmasıyla birlikte Trabzon’un bu süreçten ciddi biçimde etkileneceğinin kaydedildiği raporda, mevcut istihdamın devamı için teşvikin önemi vurgulandı. Yeni teşvik sisteminden Trabzon’un yeteri kadar yararlanamadığının kaydedildiği raporda kentin bir paradoks yaşadığı ifade edildi. Trabzon’un 2003 yılında ekonomik gelişmişlik sırasında Türkiye 38.liğinden 2010 yılında Türkiye 36. lığına yükseldiğini, eğitim, sağlık ve diğer refah gibi sosyal göstergelerinin son derece olumlu olduğu belirtildi. Buna rağmen istihdam, sanayi gibi ekonomik göstergelerin sosyal gelişme göstergelerinin çok gerisine düştüğü kaydedilerek, ortaya bir paradoks çıktığı vurgulandı. Raporda, bu paradoksun ortadan kaldırılabilmesi için Trabzon’un teşvike şiddetle ihtiyacı olduğunun altı çizildi.    
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel