KTÜ'den Tasavvuf Müziği Konseri

Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Mevlana Haftası nedeniyle 13 Aralık tarihinde Tasavvuf Konseri düzenledi.KTÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof.Dr.Osman Bektaş 13 Aralık 2012 tarihinde düzenleyecekleri konser ile ilgili olarak haber merke

KTÜ'den Tasavvuf Müziği Konseri

Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Mevlana Haftası nedeniyle 13 Aralık tarihinde Tasavvuf Konseri düzenledi.

KTÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof.Dr.Osman Bektaş 13 Aralık 2012 tarihinde düzenleyecekleri konser ile ilgili olarak haber merkezimize açıklamalarda bulundu.

Bektaş “Mevlana Felsefesi insan sevgisine dayanan dinler üstü bir anlayış olduğundan Birleşmiş Milletlerin Eğitim, Bilim ve Kültür Kuruluşu olan UNESCO Mevlana ın 800. doğum yılı olan 2007 yılını Dünya MEVLANA yılı olarak ilan etmişttiğini ifade eden Bektaş,  "Bu karar 2006 yılının Mart ayında, Dünya MOZART yılında alınmış bir karardır" dedi.

Yaklaşık 8 asır önce’ GEL, NE OLURSAN OL, YİNE GEL diyerek dünyaya hoşgörü ve sevgiyle seslenen Mevlana ve onun insan sevgisine dayanan felsefesi günümüzde sosyal yaşamdan politikaya kadar her alanda etkinliğini sürdürmekte olduğunu da belirten Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Bektaş "Özellikle ülkemizde iç barışı ve huzuru tehdit eden terörün yoğun şekilde hissedildiği bu günlerde Mevlana düşüncesinin önemi daha çok ortaya çıkmaktadır." şeklinde konuştu.

Yönetenliğini  Okutman Neyzen İlhan BARUTÇU'nun yapacağı Konserde, Yrd.Doç.Dr. Abdullah AKAT kudüm ve Vokal, Dr. Arş. Gör. F.Merve EKEN KÜÇÜKAKSOY:  Klasik kemençe, Okutman İlhan BARUTÇU: Ney ve vokal, Yrd. Doç. Dr. Abdullah AKAT :  Kudüm ve vokal, Okutman İlhan BARUTÇU: Ney ve vokal, Uzman Murat Burçin DERÇİN: Kanun, Okutman Eylem DERÇİN: Tanbur ve vokal, Öğretim Görevlisi Serdar OKUR: Ud ile katılacaklar.

13 Aralık 2012 tarihinde KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecek Konsere tüm Gönül Dostlarının daverli olduğunu da belirten Prof.Bektaş  sözlerine şu şekilde son verdi.

 “Bu bağlamda Mevlana nın asırlar ötesinden yankılanan o sözüne kulak verelim”

Hiçbir mal sizin değil, neyi bölüşemiyorsunuz?

Hiçbir can sizin değil, niye dövüşüyorsunuz?

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel