KTÜ'deki bebek tüyler ürpetti!

Ordulu Türker ailesinin ilk çocuğu olan bebek Türker, daha adı bile konulmadan ölümcül iki hastalıkla birden tanıştı. Kalbindeki aort çıkışları geniş olan bebek Türker, 1 buçuk aylık olunca solunum sorunu yaşamaya başladı. Bunun üzerine ailesi onu Trabzon

KTÜ'deki bebek tüyler ürpetti!

Ordulu Türker ailesinin ilk çocuğu olan bebek Türker, daha adı bile konulmadan ölümcül iki hastalıkla birden tanıştı.

 

Kalbindeki aort çıkışları geniş olan bebek Türker, 1 buçuk aylık olunca solunum sorunu yaşamaya başladı.

 

Bunun üzerine ailesi onu Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Yenidoğan Ünitesi Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırdı. Burada yapılan tetkiklerde bebeğin hem kalbinden fazla kan geldiği, hem de ciğerlerin iyi çalışmadığı tespit edildi.

 

Bunun üzerine Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan önderliğindeki ekip, bebeği yaşatabilmek için çaba harcamaya başladı. İlk olarak nefes borusuna dışarıdan ameliyatla delik açıldı ve bebek buradan solunum cihazına bağlandı.

 

1 buçuk aylık olmasına rağmen ölümcül 2 ayrı hastalıkla boğuşan minik bebek için bölüm başkanı dahil, tüm hekimler, bütün hemşireler haftasonları bile nöbet tuttu ancak bebek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Bebek türker hayatını kaybederken ilginç bir olay yaşandı.Yoğun bakım kuvözündeki bebek Türker, peşpeşe ve seri şekilde "Allah… Allah… Allah" diyerek son nefesini verdi. Yaşanan bu gelişme tüm personelin tüylerini diken diken etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel