KTÜ'de Sanat Ekinlikleri

KTÜ Devlet Konservatuarı 2010 Cumhuriyet Bayramı Sanat etkinlikleri 27-30 EKİM tarihlerinde Trabzon Sanat evinde saat 17.00-20.00 saatlerinde arasında yapılacak.KTÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Osman Bektaş konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yayımladı.KÜL

KTÜ'de Sanat Ekinlikleri

KTÜ Devlet Konservatuarı 2010 Cumhuriyet Bayramı Sanat etkinlikleri 27-30 EKİM tarihlerinde Trabzon Sanat evinde saat 17.00-20.00 saatlerinde arasında yapılacak.

KTÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Osman Bektaş konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yayımladı.

KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİNİN SİMGESİ KTÜ DEVLET KONSERVATUARI

4000 yıllık bir tarihe sahip olan Trabzon ilinin sanat ve kültür alt yapısını Avrupa medeniyeti oluşturmaktadır.

İlimiz, Fatihin 26 Ekim 1461 tarihinde Trabzon’u almasıyla Avrupa kültüründen Osmanlı-Türk kültürüne geçiş dönemini yaşamıştır.

Konservatuar 1800’li yıllarda Avrupa’daki müzik ve sahne kültürünün  günümüze kadar ulaşan bir esintisidir.

1912 yılında kurulan ancak 1958 yılında yıkılan Trabzon Opera Binası Türkiye’nin en önemli müzik- sahne- sanat merkezlerinden biri idi.

50 yıllık bir duraksama döneminden sonra 2003 yılında kurulan KTÜ Devlet  Konservatuarı  ile  Trabzon da konservatuar kültürü yeni bir ivme kazanmıştır.

Türkiye’deki Devlet konservatuarlar 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununa göre müzik ve sahne sanatlarında sanatçı   yetiştiren  yüksek öğretim kurumlarıdır.

Kuruluşundan bu güne dek fiziki alt yapısını tamamlayan ve YÖK standartlarına göre akademik kadrosunu oluşturan KTÜ Devlet Konservatuarı 2011 yılında  lisans düzeyinde  eğitim vermeğe hazırdır.

Avrupa standartlarına uygun eğitim vermek, yarışmacı ve örnek konservatuar olmak, kültür şehrimizin simgesi olabilecek ve eski opera binasını anımsatacak bir Devlet Konservatuarı Binasına sahip olmak amaçlarımızın doğrultusundadır.

Halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutlar saygılar sunarım.

Prof. Dr. Osman BEKTAŞ

KTÜ Devlet Konservatuarı Müdürü

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel