KTÜ'de polis protesto edildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyeleri, dün Göktürk uydusunun uzaya gönderilişini canlı izlemek için ODTÜ’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto ederken yaşanan polis müdahalesini protesto etti.Üniversitenin İktisadi ve İ

KTÜ'de polis protesto edildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyeleri, dün Göktürk uydusunun uzaya gönderilişini canlı izlemek için ODTÜ’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto ederken yaşanan polis müdahalesini protesto etti.

Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan bir grup kolektif üyesi öğrenciler, sloganlar atarak Rektörlük önüne kadar yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapan Kolektif üyesi Berna Demirdaş, Başbakan’ı protesto eden binden fazla ODTÜ’lüye müdahale eden polis ekiplerine tepki gösterdi.

Başbakan’ın ODTÜ’yü susturamadığını iddia eden Demirdaş, “Üniversiteliler; polis ablukasına alınmalarına, gözaltılarına, biber gazlarına rağmen tepkilerini sergiledi. Susmayacaklarını dosta düşmana gösterdikleri gibi, AKP’ye karşı Türkiye halklarına umut oldular. Üniversiteliler Tayyip Erdoğan’ı ODTÜ’ye ‘Hoş geldiniz’ ile karşılamadılar. Sebebi de belli. Herkes görüyor” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler