KTÜ'de neler oluyor?

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (KTÜ) bazı ihalelere fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri, özel belgede sahtecilik yaptıkları öne sürülen ve aralarında KTÜ çalışanlarının da olduğu 15 kişi hakkında 10 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası talebiy

KTÜ'de neler oluyor?

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (KTÜ) bazı ihalelere fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri, özel belgede sahtecilik yaptıkları öne sürülen ve aralarında KTÜ çalışanlarının da olduğu 15 kişi hakkında 10 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Trabzon Cumhuriyet Savcısı Resul Köse tarafından hazırlanan iddianamede, Trabzon Emniyet Müdürlüğüne, KTÜ bünyesinde yolsuzluk yapıldığı ihbarı üzerine savcılıkça, bazıları KTÜ çalışanı olan sanıklar A.S, S.A, E.A, M.Ç, C.K, Z.Y, O.Ç, M.M.S, M.İ, Y.K, N.C.G, B.K, S.K, İ.Ç. ve Y.B. hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

6 ay süren teknik takibin ardından şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı anlatılan iddianamede, sanıkların KTÜ'deki bazı bilişim ihalelerine fesat karıştırdıkları, özel belgede sahtecilik yaptıkları ve rüşvet alıp verme suçlarına karıştıkları anlatıldı.

İddianamede, bazı sanıkların ihaleye katılma yeterliliğine ve koşullara sahip olmayan kişilerin ihaleye katılmasını ya da gizli tutulması gereken bilgilere başkalarının ulaşmasını sağladığı belirtildi. KTÜ'de ihale yapmakla görevli diğer sanıkların da normal şartlarda açık ihale yöntemi ile yapılması gereken ihaleyi kasıtlı olarak üçe bölerek doğrudan temin yoluyla ihaleye çıkabilmek için alınması gereken ürünleri parçalara ayırarak doğrudan temin sınırının altına düşürüp alım yaparak ihaleye fesat karıştırdıkları ifade edildi.

Bazı sanıkların da ihale sürecinde özel belgede sahtecilik yapmak ya da rüşvet alıp vermek suçlarına karıştıkları anlatılan iddianamede, KTÜ'de yolsuzluk yapılan bir açık ihale ile 7 doğrudan temin alım ihalesinin toplam değerinin 687 bin 780 bin lira olduğuna işaret edildi.

İddianamede, söz konusu şüphelilerin "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından 10 yıldan 27 yıla kadar hapsi istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler