KTÜ'de işten çıkarılanlara destek

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde 1 hafta önce tasarruf nedeniyle çıkartılan 68 işçi için tepkiler büyümeye devam ediyor.Ordu’dan Trabzon’a destek için gelen İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdülaziz Özen, Trabzon

KTÜ'de işten çıkarılanlara destek

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde 1 hafta önce tasarruf nedeniyle çıkartılan 68 işçi için tepkiler büyümeye devam ediyor.

Ordu’dan Trabzon’a destek için gelen İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdülaziz Özen, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması düzenledi. Özen, 2013 yılında Türkiye işçi kıyımının yaşandığını belirterek, “2013 yılında kamu ile sözleşme için umutlar artmışken, ne yazık ki bu acı gerçekler canımızı faylasıyla yakmaktadır” dedi. 2012 yılında sorun ve sıkıntılarımızın çözümleneceği yönünde sözler verildiğini ifade eden İDEF Başkanı Özen, “Bizlere verilen sözlere bizler itibar etmişken birde baktık ki yeni yıla girdiğimiz ilk günden itibaren Türkiye genelinde işçi kıyımları boy gösterdi. En son Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde çalışan 68 temizlik şirketi işçisi, 17 güvenlik şirketi işçisi ve Rektörlük'de çalışan 34 taşeron şirket işçisi toplam 119 arkadaşımız sebep gösterilmeksizin neden işten çıkartılmıştır” dedi.

KTÜ Rektörlüğünün görüşmek istemediğini kaydeden Özen, “2012 yılında Farabi Hastanesinin döner sermayesinin zarar ettiği yönünde rektörlük bilgi vererek yüzde 20 işçi azaltmasına gidilerek işten çıkartılmaları haklı bir sebep olarak göstermeye çalışmaları bizlerde şaşkınlık yaratmıştır. Eğer hastanenin döner sermayesinin zarar etmesinden dolayı 740 TL maaş alan biz asgari ücretle çalışanlara fatura edilerek kesilmesini ve Üniversite senatosunun aldığı bu kararın ne kadar adil olduğunu Trabzon kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

İşçi Dernekleri Federasyonu başkanı Abdülaziz Özen, sözlerini şöyle devam etti:
“Kışın ortasında borcu olan kirası olan taksiti olan ev geçindiren çocukların rızkı için uğraşan biz asgari ücretlilerle neden uğraşıyorsunuz ? Zaten eziliyoruz. Birde siz ezmeye çalışıyorsunuz. Bizler bu kış şartlarında işsiz kalmak istemiyor, mevcut işlerimizde çalışmak istiyoruz. Ekmeğin dini, dili, ırkı, cinsiyeti ve en önemlisi ekmeğin siyaseti olmamalıdır, ekmek bizim en kutsal değerimizdir, ne yazık ki, bu zor kış günlerinde ekmeğimizi elimizden aldılar.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel