KTÜ'de işten çıkarılan işçilerin eylemi sürüyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde işten çıkarılan 68 taşeron işçisinin eylemleri yağmur altında devam ediyor. Geçtiğimiz hafta işlerine son verilen temizlik işçilerinden Engin Bakal, üzerine 3 çocuğunun fotoğrafının ye

KTÜ'de işten çıkarılan işçilerin eylemi sürüyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde işten çıkarılan 68 taşeron işçisinin eylemleri yağmur altında devam ediyor. Geçtiğimiz hafta işlerine son verilen temizlik işçilerinden Engin Bakal, üzerine 3 çocuğunun fotoğrafının yer aldığı ve üzerine “Babalarının hayali asgari ücretle çalışıp, çocuklarını okutmak.

Bu çocukların ve işten atılan bu babanın hayalleri ne olacak’ şeklinde yazılı pankart açtı.
 
KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde taşeron firma bünyesinde çalışırken 2013 yılının ilk gününde işlerine son verilen işçilerin eylemleri soğuk ve yağmura rağmen sürüyor. Farabi Hastanesi Acil Servisi önünde bir araya gelen işçiler, yağan yağmura ve soğuğa aldırış etmeden, işlerine son verilmelerini protesto etti.
 
Hastanede temizlik işinde çalışan ve işine son verilen Engin Bakal’ın açtığı pankart yürekleri burktu. Bakal’ın açtığı pankartta 3 çoğunun fotoğrafı ve üzerinde “Babalarının hayali asgari ücretle çalışıp, çocuklarını okutmak. Bu çocukların ve işten atılan bu babanın hayalleri ne olacak’ şeklinde yazı yer alması dikkat çekti.
 
8 yıldır hastanenin temizlik işleri görevini yürüttüğünü ve işine son verilmesinin ardından 3 çocuğu ve ailesiyle hayallerinin yok edildiğini belirten Engin Bakal, “Görüyorsunuz bu 3 çocuğum işsiz kaldım diye hayalleri yok edildi. Bizlere telefon açılıyor işinize son verdik diyor. Kapıya konulduk. Hakkımızı istiyoruz. Geri döneceğimize inanıyoruz. 3 çocuğumun hayalleri suya düştü” dedi.
 
İşten çıkartılanlardan Ayşe Yücesan ise işten çıkarılmalarına isyan ederek “Emekliğime 5 yıl kaldı. Ayın birinde işe gelmeyeceksiniz dediler. Ben namussuzluk bir hırsızlık yapmadım. Böyle bir adalet olur mu? Ev aldım, borçlarımız ne olacak? Çıldırıyorum. Ya beni işe alacaklar ya da burada kendimi yakacağım” diye konuştu. 
 
İşçi grubu işlerine geri dönene kadar eylemlerine devam edeceklerini, hastane önünden ayrılmayacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel