KTÜ'de Goloğlu anlatılacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ), 8-10 Mayıs'ta "Her Yönüyle Mahmut Goloğlu" konulu sempozyumu düzenleneceği bildirildi.KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, KTÜ Rektörlü

KTÜ'de Goloğlu anlatılacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ), 8-10 Mayıs'ta "Her Yönüyle Mahmut Goloğlu" konulu sempozyumu düzenleneceği bildirildi.

KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, KTÜ Rektörlüğü ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanlığı işbirliğinde düzenlenecek sempozyum, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, sempozyumda, eserleriyle Trabzon ve çevresinin tarihine olduğu kadar milli mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti tarihine de önemli katkılar yapan Mahmut Goloğlu'nun tarihçiliği başta olmak üzere siyasi yaşamı, eğitimciliği, edebiyatçılığı ve hukukçu yönünün ele alınacağı vurgulandı.

Çeşitli üniversitelerden tarihçi ve araştırmacıların katılacağı sempozyumun iki gün süreceği anlatılan açıklamada, sempozyumda Goloğlu'nun çeşitli yönlerini konu alan 33 bildirinin müzakere edileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler