KTÜ'de bilgiye ulaşmak yasak!

Üniversitede öğretim görevlilerine web yasağı başlattıTrabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğünce öğretim üyelerinin sosyal medya sitesi olan Youtube, Facebook ve Twitter sitelerinin yanında birçoksitenin erişimine girmeleri engellendi. KTÜ’

KTÜ'de bilgiye ulaşmak yasak!

Üniversitede öğretim görevlilerine web yasağı başlattı

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğünce öğretim üyelerinin sosyal medya sitesi olan Youtube, Facebook ve Twitter sitelerinin yanında birçoksitenin erişimine girmeleri engellendi. KTÜ’de görev yapan akademisyenlerin bu uygulamayla akademik çalışmalarının sekteye uğrayacağını belirttiler.

Türkiye'nin  4. üniversite olarak kurulan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal tarafından uygulamaya konulan web yasağı tepkilere neden oldu. Türkiye'deki üniversiteler sıralamasında son sıralara kadar düşen KTÜ’de bu uygulamayla öğretim görevlilerinin internete girişi yasaklanırken bu gün uygulamaya konulan bu yasak karşısında öğretim görevlilerinin kampüs hattından sosyal medya siteleri olan Youtube, Facebook ve Twitter ve benzeri paylaşım sitelerine girişleri engellenmiş oldu.

BU YASAĞI KINIYORUZ

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın bu uygulaması karşısında tepkilerini dile getiren  öğretim görevlileri, ’Kampüs hattından istediğimiz sitelere erişim sağlayamıyoruz. Bunu gidermek için de kendilerine ait özel hatlar almak zorunda kaldık. Özellikle girişimiz yasak olan sosyal paylaşım sitelerine kendimize ait internet sağlayıcılarıyla gireceğiz. Bu yasağı kınıyoruz’ diye ifade ettiler.

İŞTE ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNE GÖNDERİLEN MAİL

belge.20140115181254.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel