KTÜ'de 'Bayburtlular gecesi'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da düzenlenen Bayburtlular Dayanışma gecesine katıldı. Bayraktar'ın gecede yöresel müziklere eşlik etmesi dikkat çekti. Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamın

KTÜ'de 'Bayburtlular gecesi'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da düzenlenen Bayburtlular Dayanışma gecesine katıldı. Bayraktar'ın gecede yöresel müziklere eşlik etmesi dikkat çekti.

Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Trabzon Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Atatürk Kültür Merkezi'nde bir gece düzenledi. Geceye Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile dernek üyeleri ve çok sayıda Bayburtlu katıldı. Bayburt'a özgü yöresel türkülerin çalındığı geceye katılan Bakan Bayraktar, sahnede söylenen türkü ve şarkılara da eşlik etti.

Bakan Bayraktar, gecede yaptığı konuşmada, "Bayburtlular Türkiye'de önemli yeri olan müstesna insanlardır. Biz biliyoruz ki Bayburt'un nüfusu az, ama Türkiye'de en büyük yer kadar ağırlığı var. Bayburtlular vatan milliyetçisi, Çalışkan, tuttuğunu koparan millettirler. Bütün geceleriniz bugünkü gibi neşeli ve mutlu olsunö dedi.

Konuşmaların ardından yöresel sanatçılar türkülerini seslendirirken, davul zurna eşliğinde halk Oyunları oynandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler