"KTÜ Trabzon’un Eğitim Merkezi ve Dinamiğidir”

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’ı makamında ziyaret etti. İstanbul ve Ankara dışında kurulan ilk üniversite olan KTÜ’nün eğitim gibi, Trabzon ekonomisine de canlılık kattığını belirten Aykan, evrensel bilgi

"KTÜ Trabzon’un Eğitim Merkezi ve Dinamiğidir”
AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’ı makamında ziyaret etti.
 
İstanbul ve Ankara dışında kurulan ilk üniversite olan KTÜ’nün eğitim gibi, Trabzon ekonomisine de canlılık kattığını belirten Aykan, evrensel bilgi üretim merkezleri olarak hizmet vermesi gereken birimler olan üniversitelerin, özellikle kültürel alandaki insani bilimler kaynaklı çalışmalar ile uluslararası ve ulusal ölçekte çalışmalara imza attığını ifade etti.
 
Aykan, bu açıdan üniversitelere yeni roller biçmek ve yerelden uluslararası alanlara açılmalarını sağlamak gerektiğini vurgulayarak, "Ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde bir takım stratejilerin geliştirilmesi ve bu doğrultuda yeni bir yol haritası çizilmesi elzemdir. KTÜ’yü kutluyorum,  çünkü bugüne kadar temiz eğitim anlayışı ile ayakta kalmayı başarmış ve etiketine leke sürdürmeden yoluna devam etmiş ender eğitim kurumlarımızdan biridir. Kavga ve gürültüden uzak, çeşitli vakalara meyil vermeyip, eğitime konsantre olmuş eğitim kurumumuzun çalışmalarını yakinen takip eden bir kişi olarak, başta rektörümüz Sn. Süleyman Baykal ve tüm çalışanlarına teşekkür eder, başarılarının da devamını dilerim " dedi.
 
KTÜ’nün giderek artan ve bu yıl itibariyle 56.318 ‘e ulaşan öğrenci sayısıyla bölgeye ekonomik, sosyal ve kültürel katkı sağladığını belirten Aykan, üniversite ile koordineli çalışmaya devam sürdüreceklerini, desteklerini ise bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada vermeye devam edeceklerini kaydetti.
 
Rektör Baykal ise Aykan’ın ziyaretinden duymuş olduğu mutluluğu dile getirip, “Gerek belediye başkanlığı, gerekse milletvekilliği dönemlerinde üniversitemiz ile bağlarını sıkı tutmuş değerli siyasetçimizin, tüm birikimleriyle yeniden arenaya geri dönmek adına atmış olduğu adım bizleri çok sevindirmiştir. Şehrimizi temsilen birikimlerini kullanmaya hazır Sn. Aykan’a, bu hizmet yolunda başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel